Linhart a Cappella

Enkele fotootjes van m’n nieuwe horloge. Klik op elke foto voor een grotere versie:

Linhart Front view
Voorkant

Linhart Side view
Zijkant

Linhart Back view
Achterkant

Het is een automatisch mechanisch horloge, door de bewegingen van je arm en je pols wordt de rotor die je op de achterkant kunt zien gedraaid. Deze draaiende beweging windt een veer op die vervolgens het horloge gaande houdt. Er komt geen batterij aan te pas, geen automatisering, het is puur mechanica. Het coolste is dat je, door de glazen plaat aan zowel voor als achterkant, langs enkele tandwieltjes ook door het horloge heen kunt kijken:

Linhart in Air

11 thoughts on “Linhart a Cappella”

  1. Omgerekend vanaf dollars ong 80 euro, maar daar is ong 25 euro verzendkosten en BTW van (die eBay toko zat in Duitsland), das wel vervelend. Het was een stuk lager uitgevallen als ik of in Duitsland had gezeten (lage verzendkosten) of buiten Europa (geen BTW).

    Moet er trouwens wel een ander bandje bij nemen, want deze (nep-glimmend ‘leer’ met een krokoprint erop) is best nasty.

  2. Shiiiny. Dit is dus in feite hetzelfde idee als je oude Seiko, met dat rotortje, maar nu kan je daadwerkelijk de binnenkant zien?

  3. De Seiko laadde via beweging een accu op, en die accu draaide dan weer het quartz-movement horloge. Jammergenoeg is die accu in die Seiko dood en het vervangen daarvan kost evenveel als het horloge, pretty much.

  4. Nee, omgekeerd :) omdat Nederland een EU land is moet ik BTW betalen als ik iets koop uit een EU land. Als een Amerikaan bij dat (Duitse) bedrijf iets had gekocht had hij geen BTW moeten betalen (maar wel importbelasting).

  5. Bij de douane, die inspecteert pakjes vanuit het buitenland en kijkt of er belasting op geheven moet worden. Al weet ik niet of dat heel veel is in Amerika…

  6. Hmzz, toen ik in Milaan nieuwe schoenen kocht, vroegen ze uit welk land ik kwam. Waarschijnlijk als ik ‘VS’ had gezegd, had ik tax-free kunnen shoppen :)

  7. Meestal moet je dan een ticket of iets dergelijks laten zien om te bewijzen dat je ook daadwerkelijk niet teruggaat naar een EU land… maar je kunt ‘t volgende keer proberen :)

Zeg het maar