Body for Life

Ik ben in m’n loze uurtjes weer een ander boek over afvallen aan het lezen, in dit geval Body For Life. Niet omdat ik verwacht dat boeken lezen me magisch gaat helpen, maar omdat ik BFFM (m’n huidige dieetprogramma) weinig houvast vind bieden op het gebied van sporten. Er staat dat ik zo vaak moet cardio’n, zo vaak moet krachthonken – maar wat doe ik daar dan?! Volgens reviews heeft Body For Life dezelfde basisinformatie over voeding, maar met een veel specifiekere nadruk op wat je precies moet doen aan sport. Ben benieuwd. Wat me wel opviel was dat BFL heel erg de aandacht richt op de succesverhalen, de mensen die elk jaar hun before en after foto’s insturen voor de Body For Life challenge. Ik vond mezelf best aardig gaan het afgelopen half jaar, maar ik ben nog nergens: check de BFL kampioenen van 2006.

5 thoughts on “Body for Life”

  1. Als je gaat sporten, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Een site om te zien welke oefeningen (wat betreft het krachtdeel) gebruikelijk zijn is bijvoorbeeld http://www.exrx.net, waarop allerlei oefeningen met plaatjes staan uitgebeeld. Maar kijk ook op andere sites. Bedenk dat uitvoering veel belangrijker is dan het gewicht, vanwege blessuregevoeligheid. Daarnaast is het belangrijk een programma op te zetten, waarbij je realistische doelen stelt en alle spieren gebruikt.

Zeg het maar