HDR is een techniek waarbij je meerdere foto’s met verschillende belichtingen combineert om één foto te maken met meer detail en rijkdom van kleur dan met de originele foto’s mogelijk was. Een voorbeeld gallery met HDR foto’s kun je onder andere hier vinden. Ik wou wat experimenteren met HDR en heb daarom vannacht m’n cam mee naar buiten genomen en wat foto’s gemaakt van mijn Civic, verlicht door de straatlantaarns.

Jammer genoeg zijn straatlantaarns mogelijk het lelijkste licht om foto’s bij te nemen, dus de test shots zijn niet veel waard. Maar ik vind het een erg boeiende techniek en ga kijken of ik er de komende paar dagen wat meer mee kan doen.

Ik heb steeds drie foto’s genomen (0, -2, +2) en de 0 als origineel hier neergezet.

Eerste test, origineel
First HDR test, normal shot

Eerste test, HDR
First HDR test, HDR tonemapped

Tweede test, origineel
Second HDR test, normal shot

Tweede test, HDR
Second HDR test, HDR tonemapped again

Volgende keer ga ik wel eerst m’n auto wassen zeg, pfffft…

4 Comments on “Eerste HDR test

What do you think?