Ik heb gister een vervelende ontdekking over m’n weegschaal gedaan. Eén van de eisen voor het dagelijks wegen is dat je weegschaal betrouwbaar is. In de praktijk kun je dat testen door drie keer achter elkaar op een weegschaal te staan – dan moet je elke keer dezelfde waarde krijgen. Ik had mijn weegschaal, de goedkoopste Soehnle van de Blokker, in de winkel getest en daar deed ie dat prima.

Maar gister las ik op het forum van PhysicsDiet dat goedkope weegschalen daarom juist vaak met een buffer werken. Als je er eenmaal op hebt gestaan onthoudt hij deze waarde, en als je er nog eens op staat en dicht bij die waarde zit geeft hij dezelfde waarde terug. Je kunt het systeem testen door er op te staan, vervolgens de buffer te ‘resetten’ door een lagerer gewicht erop te zetten, en er nog eens op te staan. Via deze techniek varieerde mijn gewicht per keer steeds een paar honderd gram (59.7, 59.3, 59.4). Kut.

Ik ben dus op zoek naar een goede weegschaal. Iemand suggesties?

6 Comments on “Weegschaal problemen

What do you think?