Firefox, iedereen’s favoriete browser (en zo niet, waarom ben je in godsnaam nog niet overgestapt?), heeft twee heel interessante afleidingen: Flock en Songbird. Flock is een social web browser, dus eigenlijk Firefox met ingebouwde functies om je blog, Flickr, del.icio.us etc accounts aan te sturen. De eerste versies waren in mijn ogen niet zo heel interessant, maar de officiële versie 1.0 is sinds vandaag uit. Ik zal ‘m deze week installeren en testen, ik ben erg benieuwd of deze versie het uiteindelijk van de komende Firefox 3.0 kan winnen.

Songbird is een media library programma, vergelijkbaar met iTunes of de media library van Winamp. Songbird gaat echter nog wat stappen verder door een (op Firefox gebaseerde) browser toe te voegen die zeer adequaat kan omgaan met mp3s en podcasts. Surf naar een blog die veel linkt naar mp3s en Songbird geeft je automatisch de mogelijkheid deze te streamen of ze direct naar je library te kopiëren. Vanwege mijn iPod en extensieve iTunes library heb ik mijn primaire PC nog niet omgezet naar Songbird, maar mijn laptop draait al een tijdje op versie 0.3 en ik ben erg tevreden over de interface. De moeite waard om te proberen, vooral als je veel nieuwe en onbekende mp3s luistert via sites als Blogothèque.

2 Comments on “Flock en Songbird

What do you think?