Eyetracking over websites

Als TCW’r heb je een automatische fascinatie voor eyetrackers. We hebben er (volgens mij) geen op de faculteit, maar je hoort vanaf dag 1 van je studie over al het onderzoek wat ermee wordt uitgevoerd en hoe cool zo’n ding wel niet is. Veel van die onderzoeken zijn echter vrij academisch gericht en de resultaten zijn daardoor lastig om te bouwen naar makkelijk bruikbare richtlijnen. In m’n feeds kwam ik een lijst tegen die dat wel probeert met betrekking tot websites. Ik mis een link naar de onderzoeken waar ze de lijst op baseren, maar het is interessant materiaal! (via)

2 thoughts on “Eyetracking over websites”

  1. Naar mij weten is er wel een bij GW hoor… Ik organiseer overigens binnenkort een infomiddag voor middenkader multimedia bedrijven in de regio met een paar cases over gebruikersgericht ontwerpen, en Noldus (verkoper van observatiehardware en software) komt een eyetracker demonstreren, altijd leuk speelgoed inderdaad :-)

  2. Ow, ik had meegekregen dat er een jaar of 2/3 geleden ruzie was binnen de faculteit of ze zo’n ding nou wel of niet moesten gaan kopen – en dat de eindconclusie een Nee was.

    Misschien moet ik toch eens op zoek gaan naar een afstudeeropdracht waar ik met zo’n ding kan spelen :D

Zeg het maar