Ik heb vandaag twee nieuwe horloges besteld. Nee, het zijn geen echte Rolex of Omega’s – ik ben nog steeds een arme student en sowieso veel te wispelturig om duizenden euro’s te investeren in zo’n uurwerk. Vandaag vind ik het prachtig, morgen vind ik dat het niet bij m’n jasje past. Ooit wil ik wel zo’n horloge kopen dat je als erfstuk doorgeeft aan je kleinkinderen – maar daar ben ik nog even iets te jong voor.

In plaats daarvan ben ik op zoek gegaan naar nep. En dan niet het Azië-straatventer-nep, wat betekent dat je echt alleen voor het merkje op een stuk plastic betaalt, maar een iets beter niveau. Ik wilde een betaalbaar horloge dat goed leek op een herkenbaar klassiek model, met aan de binnenkant een acceptabel uurwerk. Merkje niet noodzakelijk, zelfs ongewenst – ik ga toch niet in de kroeg lopen patsen dat ik zogenaamd een Rolex heb. Maar ik wil wel een klokje met dezelfde ‘feeling’ als zo’n dure om m’n pols. Even zoeken op internet leverde een hoop mogelijkheden op in verschillende prijsklassen, maar qua betaalbaarheid wonnen toch wel deze modellen op de site van Alpha (waar de horloges uit dezelfde Chinese massaproductiehal rollen als mijn vorige aankoop):

daytona.jpg
Links zie je de jaren ’60 Rolex Paul Newman Daytona. Deze variant op de normale Daytona heeft een andere wijzerplaat en is daardoor vrij zeldzaam. Verzamelaars leggen tegenwoordig zo’n 60.000 dollar neer voor dit model. Rechts zie je de Alpha Paul Newman, Alpha’s ‘eerbetoon’ aan dit beroemde Rolex model. Zoek de verschillen! Ik zal je er vast één vertellen: de Alpha kost maar 78 euro.

seamaster.jpg
Links zie je de Omega Seamaster Planet Ocean, het model horloge dat James Bond in Casino Royale om had, zo’n 3.000 dollar waard. Rechts zie je de Alpha Solid Steel Mans Watch (wat een naam). Deze Alpha kost zelfs maar 38 euro.

Die prijzen zijn inclusief verzendkosten. Voor 78 + 38 = 116 euro heb ik in de winkel nog niet eens één horloge dat ik mooi vind van een echt merk. Ik moet nog wel op zoek naar nieuwe bandjes voor beide horloges, ik ben niet zo’n fan van koud staal. Zit te denken aan rood leer voor de Paul Newman (geïnspireerd door deze foto van Adsum) en voor de Planet Ocean aan oranje leer (zoals Omega ze ook zelf verkoopt) of zwart met oranje stiksel (zoals hier). Nu nog hopen dat ze probleemloos aankomen in Nederland en dan ben ik helemaal tevreden.

Update: Evan had nog een site die belachelijk veel bandjes verkoopt… heb ook wat aardige bandjes gevonden die lijken op wat ik zoek: donkerrood leer met wit stiksel, zwart leer met oranje stiksel en een volledig oranje leren bandje.

18 Comments on “‘Rolex’ en ‘Omega’ horloges gekocht

What do you think?