Asterion toog HDR experiment

Mijn vorige HDR foto’s (foto’s van de Pakkerij en de overstroming vorig jaar) vond ik best leuk om mee te spelen. Maar ik heb nooit echt geëxperimenteerd met de instellingen van de HDR programma’s. Om dat te leren heb ik gister enkele testfoto’s geschoten in Asterion.

Ik heb drie foto’s genomen van de Asterion toog: een normale, onder- en overbelichte foto. Dit is, als voorbeeld, de overbelichte foto:

En dit is wat je met die drie foto’s, Dynamic Photo HDR en anderhalf uur op knopjes drukken kunt maken:

Het is nog erg amateuristisch, maar er zitten al wat mooie elementen in. De textuur van de vloer en de toog, het contrast tussen de blauwe en gele kleuren… Ik begin ook te begrijpen wat alles doet. Erg leuk speelgoed!

5 thoughts on “Asterion toog HDR experiment”

  1. Ik ben idd ook gegaan voor het overdreven dramatische effect. Eerst had ik wat realistischere settings geprobeerd, maar het enige wat HDR dan doet is alles goed belicht krijgen. Dat ziet er in de kroeg uit alsof je de TL aan hebt staan (de bovenste foto is 8 sec op ISO 100, dus dat geeft wel aan hoe donker het eigenlijk is).

  2. ja, wel geinig guy, maar idd wel net een tekening. de structuur van de vloer en de podium blokken is wel gaaf:D

    succes er mee,

    sherlock

Zeg het maar