Damien Rice – The Professor & La Fille Danse

Ik heb deze week eindelijk eens de albums van Damien Rice geluisterd. Had ik eerder moeten doen, mooie muziek! Maar het is een nummer op z’n collectie b-sides die mij echt greep: The Professor & La Fille Danse (Live at Cornucopia). Prachtig simpel liedje, mooie tekst.

Om hem hier te laten horen zocht ik op YouTube en vond een akoestische opname die nog mooier was dan de CD versie. Het tweede deel van het nummer, La Fille Danse, wordt op de CD door Damien zelf gezongen. Maar in deze opname zingt Lisa Hannigan, zijn vocaliste, deze coupletten (vanaf 3:30)… zo mooi, zo tragisch, zo Frans. Kippevel, tranen in m’n ogen.

(YouTube)

7 thoughts on “Damien Rice – The Professor & La Fille Danse”

  1. Ook mooi! Las trouwens net dat die Lisa niet meer bij Damien in de band zit en nu werkt aan een solo album. Ben erg benieuwd wat dat oplevert.

  2. Heel toevallig ben ik daar net aan begonnen, ik kreeg die tip ook al van een vriend. Ik ben niet zo onmiddellijk hooked als bij Damien het geval was, maar het klinkt zeker lekker!

Zeg het maar