De afgelopen maand raakte ik gefascineerd door Russische horloges, vooral de modellen geïnspireerd door de klassieke luchtmacht en marine horloges van de Sovjet-Unie. Ik heb verder niks met het communisme, draag ook geen kleding met CCCP opdruk ofzo, maar de ontwerpen uit die tijd hebben toch een zekere feeling die je nergens anders krijgt. De cyrillische opdruk en militaire logo’s op zo’n horloge maken het nog aparter.

Mijn oog viel eerst op de Sturmanskie (Stuurman, navigator) piloot en Okeah (Oceaan) marine modellen, beide erg mooi maar toch vrij duur. Het lukte me ook niet om die voor een mooie prijs op eBay te regelen. In plaats daarvan ben ik nu voor een goedkoper tweedehands Poljot model gegaan, de Night Hawk (ook uit de Sturmanskie lijn).
poljot2.jpg
Het horloge bevat een Poljot 3133 kaliber, een mechanisch uurwerk gemaakt op machines die de Russen van de Zwitsers hebben gekocht. De 3133 is van binnen dan ook hetzelfde als een Zwitserse Valjoux 7734 en belooft even goed te presteren als een Zwitserse chronograaf van vele honderden euro’s. Ik hoop ‘m een dezer dagen te ontvangen, ben erg benieuwd!

4 Comments on “Poljot Night Hawk

What do you think?