Je hebt tegenwoordig zo’n mooie feature als je pakketjes verstuurt: Track & Trace.

Dan weet je waar je pakketje ergens in Nederland op dat moment is. Lekker handig! Heb je een goed beeld wanneer je een verzending kan verwachten en wanneer je thuis moet blijven om de postbode te verwelkomen. Nou zit mijn Sturmanskie horloge in een pakketje en dat zwerft nu ergens in Nederland rond. Track & trace zegt namelijk:

Zending opgehaald en in sorteerproces 07-03-2008 Hoofddorp, balie postkantoren bv
Zending gesorteerd in sorteercentrum 07-03-2008 Arnhem, sorteren aangetekenden
Zending zit in afleverroute 08-03-2008 Enschede, pakkettendistributie
Bestelling uitgesteld servicekader 08-03-2008 Enschede, pakkettendistributie

Zaterdag zat ik dus de hele dag thuis te wachten op dat pakketje. Kwam maar niet. Uiteindelijk op de Track & Trace site checken, blijkt er een nieuwe status te zijn: “Bestelling uitgesteld servicekader”. Op de site is geen enkele uitleg voor deze status te vinden.

Even googlen levert een topic op FOK over precies dezelfde melding. En wat blijkt?

Service kader uitgesteld, betekent dat hij in de verkeerde vrachtwagen is gekomen

Zucht
Update: Nog eens over nagedacht en het is niet zozeer dat ik me erger aan de mensen die bij de TNT werken, ik kan me best voorstellen dat zo’n pakketje perongeluk de verkeerde kant opgaat. Wat ik wel vervelend vind is dat TNT blijkbaar z’n best doet om dat voor ons geheim te houden, aangezien voor elke andere status wel uitgebreide uitleg te vinden is. Maar zodra ze moeten toegeven dat ze fouten maken houden ze zich angstvallig stil achter een cryptische omschrijving…

Update 2: Tom, in de reacties, lijkt het bij het goede eind te hebben:

Er wordt niet onder rembours en aangetekend verzonden op zaterdag.


Dat blijkt namelijk precies te kloppen met de dagen dat mensen hier komen na te zoeken naar de term ‘bestelling uitgesteld servicekader’, en het gaat inderdaad steeds om rembours en aangetekende verzendingen. Hoera voor de duidelijkheid. Rest nog steeds de vraag wanneer TNT dat gewoon even online zet…

45 Comments on “Bestelling uitgesteld servicekader

What do you think?