Vorige maand kocht ik een Poljot Night Hawk. Een mooi horloge, maar eigenlijk alleen een lookalike van de militaire horloges uit het Sovjet tijdperk. Waar ik eigenlijk naar zocht was een echt Sturmanskie luchtmacht horloge. Ik had me anderhalve maand suf gezocht maar zo’n horloge was nergens te krijgen… totdat je jezelf belooft dat je geen horloges meer koopt, natuurlijk. Dan wordt ie die week nog op een horlogeforum te koop gezet.

Zucht…

sturmanskie.jpg

Dus hopelijk krijg ik overmorgen een Sturmanskie binnen, het model horloge dat in de vroege jaren ’80 aan piloten in de Sovjet-Unie werd verstrekt. Geen replica of burger editie, maar de real deal: vintage USSR luchtmacht.

Het is nu wel erg overdreven aan het worden, dus ik gooi waarschijnlijk de Night Hawk en de Linhart skeleton in de verkoop om de verzameling onder controle te houden.

Update: Hij is binnen! Foto’s in deze post.

4 Comments on “Sturmanskie luchtmacht horloge

What do you think?