Sturmanskie luchtmacht horloge

Vorige maand kocht ik een Poljot Night Hawk. Een mooi horloge, maar eigenlijk alleen een lookalike van de militaire horloges uit het Sovjet tijdperk. Waar ik eigenlijk naar zocht was een echt Sturmanskie luchtmacht horloge. Ik had me anderhalve maand suf gezocht maar zo’n horloge was nergens te krijgen… totdat je jezelf belooft dat je geen horloges meer koopt, natuurlijk. Dan wordt ie die week nog op een horlogeforum te koop gezet.

Zucht…

sturmanskie.jpg

Dus hopelijk krijg ik overmorgen een Sturmanskie binnen, het model horloge dat in de vroege jaren ’80 aan piloten in de Sovjet-Unie werd verstrekt. Geen replica of burger editie, maar de real deal: vintage USSR luchtmacht.

Het is nu wel erg overdreven aan het worden, dus ik gooi waarschijnlijk de Night Hawk en de Linhart skeleton in de verkoop om de verzameling onder controle te houden.

Update: Hij is binnen! Foto’s in deze post.

4 thoughts on “Sturmanskie luchtmacht horloge”

  1. STOP the presses… Guy, Pat weer. Ga je je Sturmanskie in de verkoop gooien? Begrijp ik dat nou goed? Die ene met die zwarte wijzerplaat die ook op Flickr staat?

  2. Ik wacht even de aankomst van deze Sturmanskie af, of hij echt in draagbare staat etc is of dat ik er nog wat aan moet laten servicen. Maar in principe heb ik de zwarte dial Sturmanskie gekocht omdat ik deze niet kon krijgen. Dus als de grijze dial bevalt gaat de zwarte idd in de verkoop.

    En thanks :)

Zeg het maar