Het is zover! Na jaren roepen dat ik ging overstappen, na maanden Vista moeten ondergaan, na kwijlend in Apple Stores te hebben rondgelopen, een halve Hackintosh gebouwd te hebben… ben ik de trotse eigenaar van een iMac 24″.

iMac

Jezus wat een apparaat is het zeg.

Je weet dat 24″ groot is, je hebt ‘m vaker in de winkel gezien, maar als ie op je eigen bureau staat heb je pas door hoe gigantisch dat scherm is. Duurde ook even voordat ie dus op m’n bureau stond; mijn IKEA bureau (met de veelzeggende naam Jerker… geen grapje!) stamt nog uit het jaar 2000 en toen hadden ze geen monitors met zulke afmetingen. De bovenste plank moest losgeschroefd worden voordat de iMac op z’n rechtmatige plek kon staan. Gelukkig heeft de balk waar de plank aan vast zat nog steeds een functie:

iMac kabels

Met het minimalistische uiterlijk van de iMac kun je natuurlijk niet allemaal kabels in het zicht hebben. Met een paar tie-wraps hangen al m’n kabels en hubs netjes in de lucht waar niemand ze ziet.

Nu eens op zoek gaan naar alle vette progs die ik de afgelopen jaren niet heb kunnen gebruiken omdat ze mac-only zijn…

12 Comments on “iMac 24″ is binnen!

What do you think?