In Nederland zijn we totaal gewend aan de fiets. We weten dat het in het buitenland anders is – een Spaanse exchange student op een fiets zetten is een serieus ongeluk just waiting to happen – maar soms is de culture shock wel heel indrukwekkend. In de New York Times stond deze maand een artikel over de nieuwe populariteit van de klassieke Nederlandse omafiets in New York, inclusief audio commentaar en foto’s van de blijkbaar zo vreemde typisch Nederlandse fietser. Maar het mooiste is nog wel de bijbehorende slideshow met de frappante titel “Dress Codes: The Dutch Bicycle”.

‘t is natuurlijk altijd leuk als ons kleine landje wat aandacht krijgt, maar dit is toch wel een sprekend geval van omgwtfbbq. Ik weet niet in welk deel van Nederland ze precies hebben gekeken voor hun inspiratie, maar dit is toch niet de stijl die ik direct associeer met de klassieke Nederlandse, half weggeroeste, met drie kettingsloten vastgezette omafiets.

Dutch Bicycle Dresscode #1

Dutch Bicycle Dresscode #2

Meer foto’s in de slideshow.

4 Comments on “Nederlandse fiets dresscode volgens NYT

What do you think?