Push Culture is een minidocu (8 minuten) over longboarders in New York, voor wie een longboard (een skateboard bijna zo groot als een snowboard) het primaire vervoersmiddel is. Elke dag pakken zij hun board om door de drukte van NYC – met z’n boze taxi’s, argeloze toeristen, eindeloze files en ga zo maar door – een eigen weg te slalommen. ‘t is een push culture, want New York heeft nauwelijks heuvels: je moet zelf je bord vooruitduwen om op je bestemming te komen.

Leuk om te zien, ik wist niet dat er zo’n hele eigen cultuur rondom longboards was ontstaan. Wat mij opvalt aan de beelden is dat de manier van rijden heel vloeiend gaat, alsof ze letterlijk over het asfalt surfen. Tricks zijn veel minder van belang en de tricks die ze doen lijken veel meer op oude freestyle beelden die je in skatedocu’s als Dogtown & Z-Boys tegenkwam, in tegenstelling tot de agressieve stijl die we tegenwoordig uit skatevideo’s kennen. Bij de docu hoort ook een artikel dat in Concrete Wave Magazine stond met meer achtergrondinformatie.

5 Comments on “Longboard Push Culture NYC

What do you think?