24 May 2012

WatchUSeek Chinese Project Watch

By In Foto, Tekst

Mijn nieuwste aanwinst heb ik nu een weekje in huis en het is meteen een blijvertje. WatchUSeek is een van de grootste horlogefora op internet – toevallig ook gerund door een Nederlander, Ernie Romers – en mijn favoriete plek om het online over klokjes te hebben. Ik zit zelf vooral in de ‘betaalbare’ subfora als Affordables, waar men het over horloges van onder de pakweg 500 euro heeft, en Chinese Mechanical, waar het gaat om horloges met een Chinees (duh) uurwerk.

Nu is het populair op horlogefora om elk jaar een ‘forumwatch’ te laten bouwen; een speciale gelimiteerde editie alleen gemaakt voor leden van dat specifieke forum. Helaas is de gemiddelde forumbezoeker ietsje welvarender dan de gemiddelde student, waardoor ik nog nooit mee heb kunnen doen aan zo’n forumwatch – veels te prijzig. Tot vorig jaar: rond augustus bedacht een enthousiaste commissie van leden op WUS Chinese dat het best een optie was om ook daar een forumwatch te bouwen. Maar dan wel betaalbaar, want geproduceerd in China via de contacten die zij hadden!

Het resultaat kwam vorige week, na een halve maand verblijf bij de douane, bij mij aan de deur. Het is een horloge geworden met flinke prijs/kwaliteit verhouding: een mechanische automaat (geen quartz, maar nog echt met veren en radertjes dus), met werkende maanfase, big date, een sunburst guilloche champagnekleurige wijzerplaat, krasvast saffierglas en een gepolijste RVS kast. En daarnaast nog het WUS logo op wijzerplaat, kroon, en bandje gezet.

En dat alles voor maar $130. Een model met vergelijkbaar ontwerp en identiek uurwerk kost in webshops het drievoudige, terwijl een Zwitsers mechanisch horloge met maanfase makkelijk meer dan €1000 zou kosten.

Leuk speelgoed dus 😀

What do you think?