Ik woog 70 kilo toen ik begon aan m’n dieet en ik weeg 3 weken later 65,7 kilo. M’n vetpercentage metingen fluctueren nog teveel om echt op van aan te kunnen (blijkt toch een stuk lastiger dan je denkt, elke dag op precies dezelfde wijze dezelfde rol vet te pakken krijgen) maar ik sport nog steeds niet consistent, dus er zal wel een aardige hoeveelheid verdwenen spiermassa mee gemoeid zijn.

Ik merk dat ik weinig last heb van het BFFM dieet. Ik drink alleen nog light frisdrank, drink m’n koffie zwart, eet geen vette snacks meer, eet bruin brood in plaats van wit, neem een extra schep groenten als ik ‘s avonds nog honger heb, drink in principe geen alcohol meer, etc. Een maand geleden had ik gewalgd van het idee, op zo’n wijze jezelf martelen, maar ik kan er blijkbaar prima mee leven. Ik had het zelf ook niet verwacht. Eens in de zoveel tijd mag je een cheat-meal hebben en daar kan ik weer een tijdje op vooruit – zaterdag lekker slibtongetjes gehad in Hengelo.

Het moeilijkste blijft het concept van een macronutrient ratio en de gespreide maaltijden per dag. Het idee is dat je een ratio van eiwitten, koolhydraten en vet probeert aan te houden per maaltijd – om mee te beginnen 30% eiwitten, 55% koolhydraten en 15% vet. Dit moet je vervolgens aanpassen aan je eigen lichaam op basis van de resultaten die je krijgt. Dat lukt me nog wel bij m’n ontbijt en lunch, een broodje kipfilet, tonijn of zalm is bijna perfect voor die ratio. Maar het avondeten wordt natuurlijk ook gekookt door de rest van m’n huisgenoten en daar kan ik niet zo moeilijk over doen. Calorieรƒยซn tellen is dan ook nauwelijks te doen.
Daarnaast moet je volgens BFFM zo’n 5 a 6 keer per dag een kleine maaltijd proberen te eten. Om je metabolisme op gang te houden moet je eens per 2-3 uur eten. Dat hoeft niet heel uitgebreid, dus een broodtrommeltje mee hebben naar college is prima. Maar vaak krijg ik toch maar 3 a 4 maaltijden naar binnen. Daar moet ik nog even aan werken.

5 Comments on “Afvallen, deel 3

What do you think?