Ai, ik heb er een nieuwe serieverslaving bij: Heroes. In Heroes ontdekken verschillende mensen, verspreid over de hele wereld, dat ze speciale gaven hebben. Het zijn het soort gaven die je als superheld zou willen hebben: Vliegen, de toekomst voorspellen, de tijd stopzetten, door muren lopen, etc. Op een kleine schaal gaat de serie in op vragen als: wat doe je daarmee, hoe ga je met die krachten om? Gebruik je je krachten voor goede of slechte doeleinden? Op een grotere schaal heeft de serie een plotlijn die alle verschillende mensen met gaven bij elkaar brengt: de voorspeller voorziet de ontploffing van een atoombom in New York. Onbewust is iedereen bij die gebeurtenis betrokken en zullen ze moeten proberen om de bom tegen te houden…

Het plot heeft tot nu toe veel gelijkenissen met dat van Rising Stars, een strip door J. Michael Straczynski, de schrijver van Babylon 5. In Rising Stars wordt ̩̩n stad op een avond blootgesteld aan een kosmische flits. 113 kinderen uit die stad zullen tijdens het opgroeien ontdekken dat ze allemaal verschillende krachten hebben. Dertig jaar later zien we hoe die kinderen volwassen zijn geworden en hoe ze om zijn gegaan met hun krachten. De karakters die daaruit voortkomen zijn geloofwaardig in hun zwakheden. De favoriete superheld van het volk werkt niet voor de overheid of de politie, maar voor een commercieel bedrijf Рdat verdient tenminste nog wat. Een van de kinderen, een onschuldig en verlegen meisje zonder enige merkbare kracht, blijkt slechts ̩̩n kant van een schizofrene persoonlijkheid te zijn. De andere kant, een moordlustige overheerser, blijk juist de meest krachtige van alle kinderen te zijn Рmaar zit vast, verborgen onder de onschuldige persoonlijkheid.

Van Heroes zijn er tot nu toe 8 afleveringen geweest met elke week een nieuwe, een prima mogelijkheid om nu nog een inhaalslag te maken (ze staan op de verscheidene torrent sites en campusnet). Rising Stars is te koop in 4 bundels maar ook als scans van torrent sites te halen. Beide zijn erg aan te raden!

9 Comments on “Heroes

What do you think?