Ik heb m’n eerste dag van het Nikerunning schema achter de rug:

Week 1 Monday: 20 min: walk 1 min, jog 1 min

Klinkt niet heel moeilijk, maar ik ben gesloopt. 1 minuut rennen is met mijn conditie nog teveel, meer dan 30-40 seconden en ik krijg het erg moeilijk qua ademhaling. De eerste 12 minuten redde ik het loop/ren schema nog wel, daarna ging de iPod op pauze en moest ik echt even zitten om adem terug te krijgen. Stom natuurlijk: Na een minuut zitten begon alles pijn te doen en stijf te worden, dus de overige 8 minuten heb ik alleen nog maar gelopen, bij het rennen kreeg ik pijnsteken in m’n borst.
Stats? 2.21km in 20:14, gemiddelde snelheid van 9:08 per km. Niks om over naar huis te schrijven, maar ik doe het al beter dan vorige woensdag. Toen was ik zomaar wat aan het aankloten en was ik harder gesloopt met minder afstand in meer tijd.

M’n gewicht zit nu echt vast net boven de 60kg en ik ben nog steeds op hetzelfde dieet, dus ik mag er van uitgaan dat ik flink plateau heb bereikt. Eens zien of dit renschema daar wat aan verandert.

Op naar woensdag en m’n volgende run!

One Comment on “Nikerunning week 1, maandag

What do you think?