Deze tent is top! Of nou ja, hun tent. In het voormalige VVV kantoor van Enschede heeft één van de ‘Mijn tent is top’ kandidaten zich gevestigd. Nu roep ik al een aantal jaar (samen met meerdere mensen, hé?) dat Enschede iets mist. Er is geen hippe tent waar ze gewoon lekkere dance muziek draaien, waar de wat volwassener student zich thuis voelt. Ik heb geen behoefte meer aan de Aspen, de Luna of de Conga… Asterion is thuis omdat het mijn kroeg is, maar ook daar draaien we niet wat ik zelf leuk vind. Maar in Mangú vinden we misschien dat wat we zoeken.

mangu.jpg
(te crappy foto, maar m’n i620 foon kan toch echt niet zoveel als m’n 350D. Sorry!)

Beneden is het een lounge/cocktail tent, boven een restaurant. Het was de openingsavond, dus het publiek was… gemeleerd. Mensen waar je leuk mee kan ouwehoeren, maar daarnaast ook van die tukkers die strak voor zich uit staan te staren en er geen flikker aan vinden. Tjah – het blijft Enschede. Ze zullen er nog een flinke kluif aan hebben om het standaardvolk hier ervan te overtuigen dat dit een plek is om hun zuurverdiende Euro’s te besteden. Maar als het ze lukt… dan is dat wel een flinke vooruitgang voor de stad. Het interieur is mooi, de muziek heel lekker, de hapjes prima. Mangú is voor Enschede zeker een stap in de goede richting.

Nu hopen dat ze de wedstrijd overleven. Aan mijn aanwezigheid zal het waarschijnlijk niet liggen.

41 Comments on “Mangu, Enschede

What do you think?