De eerste nieuwe acquisities van 2009 zijn ook weer gedaan. Ik was al 2 maanden op zoek naar nieuwe handschoenen en in de tussentijd heb ik m’n handen elke nacht er bijna afgevroren. Gelukkig is dat (nu de temperaturen weer lekker boven 0 zitten, zucht) opgelost met nieuwe bruine leren handschoenen (huismerk Alveare van de Bijenkorf):

Handschoenen

En nieuwe bruine leren schoenen van de Suit Supply:

Schoenen

Ook nog een RTW pak maat 44 bij de Suit Supply gehaald, maar foto’s daarvan moeten even wachten op de oplader van m’n 350d… πŸ™‚

Wijze lessen over maatvoering die ik geleerd heb:

  1. Handschoenen moeten wat los zitten, als ze te strak zitten komt er geen lucht tussen leer en vingers en kunnen ze geen warmte vasthouden. M’n oude superstrakke zwartleren American Psycho style handschoenen waren dus niet zo handig.
  2. Ik heb qua pakken/jasjes helemaal geen maat 46, maar maat 44 (Thanks Evan). Dat is vrij vervelend, want ik heb na m’n vorige dieet juist heel enthousiast een hoop 46 gekocht omdat ik zo blij was dat ik daar eindelijk in paste. Maar nu ik heb gezien hoe goed een 44 zit is het wel vrij deprimerend om weer een 46 aan te hebben.
  3. En m’n schoenmaat blijkt ook al kleiner te zijn – sneakers draag ik meestal ietsjes los in maat 42 omdat ik dat relaxter vindt, nette schoenen koop ik in maat 41. Maar deze zijn maat 40 en sluiten overal perfect aan, geven meer ondersteuning en voelen gewoon beter.

‘T is gewoon de schuld van al dat diΓ«ten, okee? πŸ˜‰

5 Comments on “Eerste nieuwe acquisities 2009

What do you think?