Ik haat het om mezelf op foto’s te zien. Ik heb geen modelhoofd, of in ieder geen charmante pose die ik automatisch kan aannemen. Er zijn volledige albums te vullen met foto’s waar ik er echt afgrijselijk op sta. Net als menig fotograaf ben ik begonnen met foto’s nemen om te vermijden dat ik zelf op die dingen voorkom. Dat ik het ook leuk vond bleek later pas.

Maar soms is het nodig. M’n avatar is nu alweer bijna een jaar niet veranderd en ik was eigenlijk niet zo tevreden over de vorige. Niet alleen kreeg ik continu kritiek van iedereen dat ze hem niet bij me vonden passen, er waren ook aardig wat dingen gewoon slecht afgewerkt (veel te hard blur op m’n huid gebruikt, waarom zit er een deurportaal in de compositie, etc). Dus gisteren maar weer een nieuwe poging gedaan. Conclusie: ik kan niet lachen voor foto’s. Het ziet er of intens nep uit, of m’n wangen steken ontzettend uit. Word ik allebei niet blij van. De wereld zal het daarom waarschijnlijk weer met mijn standaard neutrale gezicht moeten doen…

Guy

En ter vergelijking, mijn vorige:

Guy Oude Avatar

En diegene die ik daarvoor gebruikte:

Guy met Bier

6 Comments on “Weer een nieuwe avatar poging

What do you think?