31 July 2006

Photosynth

By In Tekst

Microsoft is een supergaaf systeem aan het maken dat verschillende foto’s automatisch in een 3d omgeving kan plaatsen… Niet alleen je eigen foto’s, maar ze willen die van de hele wereld gebruiken (Flickr als begindatabase?). Stel je voor dat je op vakantie een close-up foto hebt gemaakt, maar niet meer precies weet waar je die gemaakt hebt… als Photosynth zo zou werken zoals ze nu voorstellen zou je vervolgens uit je eigen foto kunnen uitzoomen en met behulp van foto’s van andere mensen de omgeving kunnen zien. Draaien. Inzoomen op andere details. Alsof je daar weer was. Check de videos.

Photosynth
Photosynth demo video

1 Comment
  1. […] een jaar geleden schreef ik al iets over Photosynth. Nu is er meer te zien in dit filmpje van TED. Het begint met […]

    Reply

What do you think?