26 September 2006

iPod Nano

By In Tekst

Het heeft me een paar weken aan slapeloze nachten gekost maar ik heb eindelijk een keuze gemaakt: het is de zwarte iPod Nano 8gb geworden. Hij is lief, schattig, klein en echt ontzettend gaaf. Ik was eerst niet zo’n fan van de vormgeving, de eerste generatie Nano vond ik mooier, maar na een dagje ermee spelen ben ik helemaal tevreden. Toch een leuk verjaardagscadeautje voor mezelf, niet?

Belangrijkste factor voor de keuze is dat ik videos kijken sowieso nooit doe op een portable, ik heb al een PSP maar daar heb ik (behalve een paar demo videotjes om aan andere mensen te laten zien) ook nooit van de functionaliteit gebruik gemaakt. En de 22gb verschil aan ruimte komt met een belangrijk nadeel: de Nano is van binnen flash geheugen, de iPod Video is een harde schijf. Een harde schijf gaat dood als je daar te ruw mee om gaat – en ik ben van het type eerst-met-je-tas-gooien, dan-pas-bedenken-dat-je-iPod-erin-zit. Geen goed idee.

Heb er meteen een setje zwarte Sennheiser MX400 oordopjes a 15 euro bijgekocht. Het zijn enkel budget oordopjes, maar ze klinken beter dan de bijgeleverde witte (zwarte ipod, witte dopjes? Lekker handig). Ik wil toch wel een bepaald minimumniveau geluidskwaliteit hebben, maar als ik deze kwijtraak of ze kapot gaan ben ik tenminste geen fortuin kwijt.

Nu nog even zoeken naar een goeie case en een dock halen en dan ben ik tevreden.

What do you think?