2 October 2006

Lang geleden, in een sterrenstelsel…

By In Tekst

Wow. Had net even een bad trip down memory lane. Ik ga al een tijdje mee op internet (begon met e-mail access via het Waterland BBS, zo rond 1994/1995 ongeveer) en heb sinds het begin eigenlijk dezelfde nickname ‘Acolyte57’ gebruikt. Sinds de afgelopen paar jaar open ik geen nieuwe accounts onder deze nick, ik ben hem eigenlijk heel erg ontgroeid. Alleen op de fora die ik al heel lang bezoek gebruik ik ‘m nog.

Anyways, ik had vandaag wat informatie uit een post nodig waarvan ik niet meer zeker wist waar ik ‘m gepost had, alleen nog maar dat ie onder deze nick was. Wat doe je dan? Dan ga je jezelf Googlen. En dan kom je opeens dingen tegen die je alweer helemaal vergeten was.

In 1997 was ik 16 en een ontzettende nerd. Okee, dat ben ik nu ook nog wel, maar toen had ik ook nog geen levenservaringen gehad waardoor ik me kon realiseren wat voor ontzettende nerd ik was. Toendertijd was Starcraft echt helemaal de shit. Het is nog steeds een van de allergaafste spellen die ik ooit gespeeld heb, zo goed was het. En in die tijd was het heel trendy om voor een populair spel zogenaamde ‘Total Conversions’ (TC) te maken, waarbij je de inhoud van het spel gaat verbouwen zodat het een heel nieuw spel wordt – meestal met een bepaald onderwerp. Zoals je vast hebt kunnen ontdekken aan eerdere posts ben ik ook nog een ontzettende Star Wars fan. En ik was toen voor een puber best capabel met programmas als Photoshop en 3D Studio. Wat krijg je dan?…

Betrayal At Geedon V was een TC voor Starcraft, zodat je met Star Wars soldaatjes kon rondrennen en elkaar kon opblazen. Dit is de originele site die we voor de TC gebouwd hadden, nog op een gratis fortunecity account gehost. Al snel hierna kregen we een professionele host die ons wou ondersteunen, maar die site is sindsdien offline gehaald. Maar de oude fortunecity versie werkt blijkbaar bijna 10 jaar na dato nog steeds…
Ik moet zeggen, het is best grappig om zo’n flashback uit het verleden opeens te zien. Wat was ik een ontzettend kutjoch in die tijd zeg. Ik zou me ervoor moeten schamen, maar ik kan het eigenlijk alleen maar veels te grappig vinden. Het taalgebruik, hoe belangrijk ik dit allemaal toen vond, hoeveel moeite ik ervoor deed om serieus genomen te worden door andere mensen op internet (die allemaal ook zulke kutjochies waren). Toch blij dat ik ietsje opgegroeid ben.

Maar goed, wat leren we hiervan? Alles wat je doet en maakt op internet wordt ergens bewaard… denk dus goed na over wat je doet. Anders google je eens jezelf en dan kom je vervelende dingen tegen 🙂

4 Comments
 1. Vince 2 October 2006

  Hehe: Nice guy, een ‘Webmistress’..

  Reply
 2. Aisha 2 October 2006

  HAHAHAHAHAHAHAHA

  Oh mijn GOD. Ik geloof dat dat ook het enige project is waar wij ooit op hebben samengewerkt. Duidelijk dus dat dat niet werkt. 😛

  En waarom had ik die ongelooflijk lelijke sig in gebruik daar? Kon je me destijds niet ff schoppen en zeggen hoe fout dat was? 😛

  Reply
 3. Guy 3 October 2006

  Nee, samenwerken met jou lijkt me nu sowieso voor de rest van ons leven out of the question 😛

  Reply
 4. Aisha 3 October 2006

  Ach ja, onze toekomstige vakgebieden lagen dan toch al niet zo heel dicht bij elkaar. 😛

  Reply

What do you think?