20 November 2006

Heroes

By In Tekst

Ai, ik heb er een nieuwe serieverslaving bij: Heroes. In Heroes ontdekken verschillende mensen, verspreid over de hele wereld, dat ze speciale gaven hebben. Het zijn het soort gaven die je als superheld zou willen hebben: Vliegen, de toekomst voorspellen, de tijd stopzetten, door muren lopen, etc. Op een kleine schaal gaat de serie in op vragen als: wat doe je daarmee, hoe ga je met die krachten om? Gebruik je je krachten voor goede of slechte doeleinden? Op een grotere schaal heeft de serie een plotlijn die alle verschillende mensen met gaven bij elkaar brengt: de voorspeller voorziet de ontploffing van een atoombom in New York. Onbewust is iedereen bij die gebeurtenis betrokken en zullen ze moeten proberen om de bom tegen te houden…

Het plot heeft tot nu toe veel gelijkenissen met dat van Rising Stars, een strip door J. Michael Straczynski, de schrijver van Babylon 5. In Rising Stars wordt ̩̩n stad op een avond blootgesteld aan een kosmische flits. 113 kinderen uit die stad zullen tijdens het opgroeien ontdekken dat ze allemaal verschillende krachten hebben. Dertig jaar later zien we hoe die kinderen volwassen zijn geworden en hoe ze om zijn gegaan met hun krachten. De karakters die daaruit voortkomen zijn geloofwaardig in hun zwakheden. De favoriete superheld van het volk werkt niet voor de overheid of de politie, maar voor een commercieel bedrijf Рdat verdient tenminste nog wat. Een van de kinderen, een onschuldig en verlegen meisje zonder enige merkbare kracht, blijkt slechts ̩̩n kant van een schizofrene persoonlijkheid te zijn. De andere kant, een moordlustige overheerser, blijk juist de meest krachtige van alle kinderen te zijn Рmaar zit vast, verborgen onder de onschuldige persoonlijkheid.

Van Heroes zijn er tot nu toe 8 afleveringen geweest met elke week een nieuwe, een prima mogelijkheid om nu nog een inhaalslag te maken (ze staan op de verscheidene torrent sites en campusnet). Rising Stars is te koop in 4 bundels maar ook als scans van torrent sites te halen. Beide zijn erg aan te raden!

9 Comments
 1. Rik 20 November 2006

  shit, nog een serie die ik moet gaan volgen 😀

  Reply
 2. Steenis 20 November 2006

  Nuh… Echter, wanneer doet Entourage weer wat?

  Reply
 3. Guy 20 November 2006

  Volgens tv.com pas weer in maart 2007.

  Reply
 4. Van der Hoorn 21 November 2006

  Heroes schijnt idd goed te zijn. Heb er al meerdere mensen over gehoord en staat ook nog op mn lijstje. Ik ben net begonnen aan Jericho, alhoewel ik na 1 aflevering nog niet echt kan zeggen of het gaaf is. 🙂

  Reply
 5. Thomas 24 November 2006

  Gister de eerste 4 van Heroes gekeken. Aardige serie. Het heeft ook wel wat weg van The 4400, wat ook zeker een ‘one to watch’ is.

  Reply
 6. Guy 24 November 2006

  Ja, de 4400 staat bij mij ook op het lijstje… Probleem van dat soort series is dat ik van het type ‘inhaalslag’ ben dus dan meteen alle seizoenen in een week erdoorheen ga duwen 🙂

  Reply
 7. Thomas 25 November 2006

  heb ik ook gedaan, is best leuk 🙂

  Reply
 8. Sjors 3 July 2007

  Ik ben ook maar begonnen. Gister de eerste 6 er doorheen gebeukt. Het is koel!

  Reply
 9. Guy 4 July 2007

  Aan het eind van deze week heb jij alles gezien, definitely.

  Reply

What do you think?