20 November 2006

HotCaptcha

By In Tekst

Captcha’s zijn stukjes interactie waarmee je scripts en computerprogramma’s kunt tegenhouden die spam posten op fora en blogs. Het systeem gaat er van uit dat een computer niet doorheeft dat je bijvoorbeeld een nummer moet overtypen om een bericht te posten. Maar dat is natuurlijk stom: als je weet dat dat verwacht wordt programmeer je dat er gewoon in. Kun je een captcha bedenken die echt alleen door mensen kan worden gebruikt? Jazeker: HotCaptcha gebruik foto’s van Hot or Not en jij moet de 3 Hots van de 6 Nots onderscheiden om erdoorheen te komen 😀
Akismet werkt nog steeds prima op m’n blog, maar anders zou ik dit puur voor de amusementswaarde installeren..

1 Comment
  1. Sjors 20 November 2006

    http://sam.zoy.org/pwntcha/

    Captcha decode project, verslaat er redelijk veel. Maar goede Captchas bestaan nog wel.

    Reply

What do you think?