7 November 2006

Sporten

By In Tekst

Om 7 uur opgestaan, om 9 uur in de fitnesszaal. Ik denk dat ik nog nooit eerder zo vroeg op de dag iets aan m’n conditie heb gedaan.

Niet dat het helemaal goed ging – BFFM raad aan om ‘s ochtends cardio te doen op een lege maag, zodat je niet eerst door je net naar binnen gewerkte boterham hoeft te branden voordat je aan het vet-verwerken begint. Maar dat neemt enigszins aan dat je wel iets van een conditie hebt. Na 20 minuten werd voor mij de wereld opeens heel erg grijs en tintelend. Eén flesje Extran later kon ik weer zien, maar had ik ook alle calorieën die ik er vandaag af ging sporten weer naar binnen gewerkt.

Nou ja, het is in ieder geval een begin.

2 Comments
 1. Vince 7 November 2006

  Sporten op lege maag, omdat je dan je boterham niet hoeft te verwerken. Wat een onzin! Als je gaat sporten gebruik je de koolhydraten die je al in je spier voorradig zijn. Deze zijn dus de avond ervoor gevuld. Deze zijn ook pas na een uurtje of 1.5 leeg, dus je moet HEEEL lang sporten wil je puur vet gaan verbranden.
  Kortom: je moet dus ALTIJD ‘s ochtends ontbijten. Hoeft niet heel veel te zijn, maar je moet iig je spijsvertering op gang brengen. Direct na ‘t sporten eten is wel verstandig, aangezien je dan a) beter hersteld (en dus weer sneller mag trainen :)) en b) je lichaam toch nog ff doorgaat met verbranden..

  Reply
 2. Guy 7 November 2006

  Ah, weer wat nieuws geleerd. Zo eens dat boek erbij pakken en kijken of die het echt fout heeft, of dat ik het verkeerd begrepen heb.

  Morgen weer! Maar dan ‘s middags, ‘s ochtends moet ik aan een project 🙁

  Reply

What do you think?