17 January 2007

Nike+Ipod

By In Uncategorized

I’m plateauing. My weight has been stuck at 63kg for a month now. My body has adapted to my new diet and is not dropping another gram. So whether I like to or not, I really need to work out. Of course I prefer spending money instead, so I bought the Nike+ system for the iPod Nano. It’s a small sensor that fits into special running shoes which can send your workout data to a Nano, which transfers the data to your computer. Nike has a zero-to-hero plan for going from unfit to 5k runs in a few weeks… I’ll give it a try. Nothing else has worked so far.

4 Comments
 1. Joram 18 January 2007

  Succes jongen! Ik weet niet wat je precies allemaal geprobeerd hebt, maar wat ook erg goed helpt om te motiveren is het zoeken van een maatje om mee te lopen.

  Reply
 2. Rik 18 January 2007

  Guy, heb je die schoenen ook al gekocht? of heb je alleen de sensor?

  Ik wil je niet ontmoedigen, maar Simone, mijn vriendin is een hardloopster, fysiotherapeut en Perry Sport medewerker. Zij wist mij te melden dat de schoenen die bij dit iniatief horen echt heel erg slechte hardloopschoenen zijn.

  Als je echt wil gaan hardlopen, dan zou ik naar Running Center gaan, daar krijg je degelijck advies en worden je schoenen aangemeten.

  Ik ben persoonlijk van mening dat een dergelijk iniatief een slechte vermomming is van te weinig motivatie van jezelf. Als je wil gaan hardlopen/sporten dan moet je dat gewoon doen op een manier die je zelf verantwoord/lekker vindt. Je kunt dan ook best met behulp van het internet een schemaatje opstellen om binnen een paar weken 5k te lopen.

  Even ter vergelijking: ik liep mijn derde keer dat ik uberhaupt liep 6k, en de zesde keer deed ik een rondje Singel Enschede. Dat is 7.8 km. Zo moeilijk is dat echt niet.

  Zoek een leuke route uit voor je eerste keer die ong. 3 km is. Ga een tempo lopen waarbij je niet naar adem gaat snakken en probeer te blijven hardlopen, ga niet wandelen ondertussen, want dan heb je te hard gelopen. Als je dat goed lukt, doe die route nog een keer. Dan krijg je door hoe hard je moet gaan lopen om niet uitgeput te raken tijdens het hardlopen. Probeer daarna je route uit te breiden of steeds iets sneller te gaan lopen. Lijkt me een logische en fijne opbouw om conditie op te doen.

  Succes!

  Reply
 3. Michiel 18 January 2007

  Het klinkt misschien wat lullig, maar ik ben het met Rick eens. Je benadert het hele afvalgebeuren nogal wetenschappelijk met formules en allerlei tricks. Het enige waar je echt van afvalt is veel motivatie en vooral veel beweging (of van een barkruk als je teveel gezopen hebt). Geen bier drinken en alleen cola-ligth werkt alleen aan een marge. Dat is gelijk ook mijn probleem hoor 🙂 Ik zou ook wel wat aan mijn conditie willen doen, maar er zijn een hoop dingen die ik nog liever doe waardoor ik dus niet ga sporten (hoewel de storm vandaag ook niet echt aanmoedigt tot een rondje hardlopen).

  Dus, de keuze is simpel: Je huidige situatie accepteren of structureel veel gaan bewegen. Succes man!

  Reply
 4. Marten 19 January 2007

  Good choice! Ipod nano nike is the bomb. Join the Dutch running online community and have lots of fun, analyse your runnings, set goals and so on…good luck! I think this type of technology just builds your motivation (it did with me though)…

  Second, you can use the chip in all kinds of shoes, I have them in my specialized asics, so no worries there.

  Reply

What do you think?