30 March 2007

Flickr: SB terras

By In Uncategorized

Afgelopen maandag kwam ik na 5 uur treinen in Enschede aan. Overal waar ik vertraging op kon lopen heb ik dat ook gedaan. Het lijkt me duidelijk dat de NS niet de meest efficiënte methode van vervoer is. Anyways, ik had m’n cam bij me en het SB terras was open dus ik heb wat fototjes geschoten, en ‘m daarna even uitgeleend aan Michiel en Evan die ook nog wat geschoten hebben. Zie de Flickr fotoset:

IMG_4260

12 Comments
 1. Rik 31 March 2007

  ga je je foto’s weer integreren met de website? Of beviel de Flickr plug-in niet echt?

  Reply
 2. Rik 31 March 2007

  Ah, en dit is dus Thomas op de pc van Rik 🙂

  Reply
 3. Guy 31 March 2007

  Die Flickr plugin is verdomd lastig te skinnen, dus het beviel niet zo nee… Het duurde een week bij de Unsleepable site om het te fixen, dat zal bij deze nog erger zijn.

  Wat ik eigenlijk nodig heb is een plugin die mij een pagina in het menu meteen laat redirecten naar een site, dus dat er Foto’s staat in het menu en dat die linkt naar Flickr ipv een WordPress pagina.

  Reply
 4. Rik 31 March 2007

  die bestaat ook gewoon, die gebruik ik ook. ‘page links to’ http://txfx.net/code/wordpress/page-links-to/

  Reply
 5. Rik 31 March 2007

  wederom thomas trouwens 🙂

  Reply
 6. Guy 31 March 2007

  Nice, die installeer ik meteen even 🙂

  Reply
 7. Guy 31 March 2007

  En het werkt!

  Reply
 8. Thomas 31 March 2007

  ik blijf het onhandig vinden, dat openen van externe links in het zelfde scherm. Vooral nu heb je het ook niet door dat het een externe link is, als je dan even een paar foto’s doorklikt, kom je niet gemakkelijk meer terug op de website.

  Reply
 9. Guy 1 April 2007

  Heel vaak op back drukken of toch eens tabs leren gebruiken 😉

  Reply
 10. Thomas 1 April 2007

  Ik gebruik ook tabs. Maar een hoofdmenu-item wat een externe site over de website heen laadt is totaal niet gebruikersvriendelijk. Sowieso zijn externe sites binnen je scherm laden niet gebruikersvriendelijk, wil je je bezoekers graag weer weg hebben ofzo :P. (maar daar hebben we het eerder over gehad)

  Reply
 11. Guy 1 April 2007

  Nee dude, jij vind het niet gebruikersvriendelijk en wilt daarom dat mensen zich aanpassen aan jouw wereldvisie, das een heel ander concept :).

  Even de argumenten tegen:
  1. Target=blank is deprecated, dus nauwelijks meer geldige HTML te noemen. Maar, je zou er een javascriptje voor kunnen gebruiken.
  2. Je forceert een navigatiekeuze op een user. Als je I&ID had genomen als vak wist je dat dat dus kut is 😛 als jij wilt dat het linkje een nieuw scherm wordt heb je daar meerdere mogelijkheden toe. Als jij daarentegen wil dat het niet in een nieuw venster gaat kun je het niet tegenhouden als ik daar target= of een javascript voor gebruik. Dat laatste is een veel ernstigere inbreuk op interactie-design dan het eerste.

  Reply
 12. Thomas 1 April 2007

  Ik ben niet dat de enige die het niet gebruikersvriendelijk vind, veel populaire sites doen het. Neem nou geenstijl.nl, die heeft al meerdere redesigns gehad en werkt (nog steeds) met target _blank als er naar externe sites wordt verwezen, hetzelfde geldt voor tweakers.net en hetzelfde geldt voor nu.nl. Hebben die allemaal een afwijkende wereldvisie :P?

  Het zou zo maar kunnen dat je volgens interactie-design dat niet zou moeten doen. Maar aan de andere kant wil je wel je bezoekers op je site houden toch? En ik denk, helemaal in het geval van een hoofdmenu item, dat ze dan eerder de weg kwijt raken…

  dude.

  Reply

What do you think?