14 March 2007

Seth Godin eBooks

By In Uncategorized

Nu ik het in de vorige post toch over Seth Godin had, die kerel heeft naast een stel waardige boeken ook een hoop gratis ebookjes uitgebracht. Ze zijn niet allemaal even sterk en sommige zijn wat gedateerd, maar het leek me toch aardig om daar hieronder eens een lijstje van te maken. Zeker de moeite waard om eens te lezen!

Unleashing the IdeaVirus: Een goed idee is als een virus, het verspreidt zich schijnbaar vanzelf. Maar hoe krijg je zo’n virus?

Knock, knock: Een ebook over hoe je je (commerciële) websites effectiever kan maken. Simpel en logisch, maar lekker geschreven.

Who’s there: Over hoe je (corporate) zou moeten bloggen.

Everyone is an expert: Niet super interessant, omdat het gaat om het achterliggende idee van Squidoo, een web2.0 site waar ik zelf niet zo’n gebruiker van ben. Maar valt wel geheel in de grote lijn van Godin’s gedachten over klanten en hun relatie tot jou.

Flipping the funnel: Vroeger had je in de marketing een trechter (funnel), waar je boven mensen in gooide en onderaan klanten eruit kreeg. Godin vind dat een verouderd model en wil de trechter op z’n kant zetten, waardoor het een megafoon voor je klanten wordt. Laat je klanten met elkaar praten, zij kunnen het beter dan je zelf kunt.

Really bad Powerpoint: Heerlijk stuk over een van mijn persoonlijke frustraties: kut-Powerpoint-presentaties en hoe ze niet te maken. Kort en krachtig. Zie ook Presentation Zen, een blog (niet van Godin) over hoe je wel goeie presentaties maakt.

Bull market 2004: Een soort gouden gids van bedrijven die in de filosofie van Godin passen. Niet heel interessant voor ons pauperstudentjes, maar aan het begin zitten relevante samenvattingen van zijn (echte) boeken Purple Cow en Free Prize Inside.

Do less: Meer is niet Beter. Beter is beter. Dus als je minder doet maar van veel hogere kwaliteit… Dat is beter.

Bootstrapper’s bible: Een Bootstrapper is een persoon die uit het niks, onder barre financiële omstandigheden, een bedrijf uit de grond weet te stampen. En dit is zijn bijbel.

99 cows: Een Purple Cow is Godin’s naam voor een bedrijf of product dat zo opmerkelijk is dat mensen er over gaan praten. Dit zijn 100 (… tjah) voorbeelden van wat hij bedoelt.

Small is the new Big (samples): Veel verschillende hoofdstukken uit zijn nieuwe boek, een compilatie van columns en stukjes uit zijn blog.

What do you think?