14 March 2007

Stage bij Markeys

By In Uncategorized

Ik ben tegenwoordig een arrrbeider, ik loop al sinds eind februari stage bij Markeys Branding. Vandaar dat het updaten van m’n blog en het redesignen de laatste weken niet zo spoedig wil verlopen. De stage bevalt prima, behalve het 9-to-5 ritme dan, maar het toegepaste en praktische vind ik echt fijn. Ik merk alleen heel sterk dat TCW simpelweg geen marketingstudie is, ook als je de marketingtrack volgt. Over veel dingen weet ik gewoon te weinig, vijf (academisch gerichte) marketingvakken is gewoon niet genoeg. Ik ben daarom keihard bezig mezelf in te lezen op verschillende marketing onderwerpen. En dan niet alleen traditionele marketing (Ogilvy on Advertising staat al in bestelling), maar ook dingen als internet advertising (pay per click, search engine optimalization, blog/word of mouth, etc) en meer strategische onderwerpen als branding en natuurlijk naming (want dat is Markeys’ core business, dus daar moet ik wel iets van begrijpen).
Ik merk hierdoor ook dat ik mezelf altijd een bepaald hoekje ingeduwd heb: wat ik in mijn vrije tijd las ging bijna altijd over creatie/design of de word-of-mouth-internet kant van het marketingverhaal. Ik lees sites met de nieuwste advertenties, de nieuwste reclamevideos. Ik lees artikelen over de obscure verschillen tussen de verschillende varianten van Helvetica. Ik volg de blogs van online marketinghelden als Seth Godin en Hugh McLeod. Maar ik weet eigenlijk niks over traditionele marketingstrategie. En dat is niet handig als ik ooit strateeg wil worden.
Je zult dus, als er gepost wordt, waarschijnlijk een beetje een omslag gaan zien naar meer marketing-gerichte berichten. Ik blog wat ik zie en lees en dat gaat de komende tijd waarschijnlijk nog maar om één ding…

What do you think?