3 April 2007

Body for Life

By In Uncategorized

Ik ben in m’n loze uurtjes weer een ander boek over afvallen aan het lezen, in dit geval Body For Life. Niet omdat ik verwacht dat boeken lezen me magisch gaat helpen, maar omdat ik BFFM (m’n huidige dieetprogramma) weinig houvast vind bieden op het gebied van sporten. Er staat dat ik zo vaak moet cardio’n, zo vaak moet krachthonken – maar wat doe ik daar dan?! Volgens reviews heeft Body For Life dezelfde basisinformatie over voeding, maar met een veel specifiekere nadruk op wat je precies moet doen aan sport. Ben benieuwd. Wat me wel opviel was dat BFL heel erg de aandacht richt op de succesverhalen, de mensen die elk jaar hun before en after foto’s insturen voor de Body For Life challenge. Ik vond mezelf best aardig gaan het afgelopen half jaar, maar ik ben nog nergens: check de BFL kampioenen van 2006.

5 Comments
 1. Joram 4 April 2007

  Als je gaat sporten, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Een site om te zien welke oefeningen (wat betreft het krachtdeel) gebruikelijk zijn is bijvoorbeeld http://www.exrx.net, waarop allerlei oefeningen met plaatjes staan uitgebeeld. Maar kijk ook op andere sites. Bedenk dat uitvoering veel belangrijker is dan het gewicht, vanwege blessuregevoeligheid. Daarnaast is het belangrijk een programma op te zetten, waarbij je realistische doelen stelt en alle spieren gebruikt.

  Reply
 2. Thomas 4 April 2007

  Guy, ik weet niet zeker of het allemaal succesverhalen zijn 😐

  http://www.bodyforlife.com/challenge/champions/2006/bio.asp?comp=Lorenzo_Calderon

  Heb jij ook al zo’on foto gemaakt? Is opzich wel aardig om naast de cijfertjes op je weegschaal ook nog fysiek bewijs te hebben 🙂

  Reply
 3. Thomas 4 April 2007

  Overigens zijn ook die goed mensen in de Tell Sell before and after look.

  Reply
 4. Thomas 4 April 2007

  goed mensen = mensen goed

  Reply
 5. Guy 4 April 2007

  Mjah, nu durf ik wel een before-foto te nemen… daar had ik hiervoor echt geen trek in.

  Reply

What do you think?