14 April 2007

Film review: 300

By In Uncategorized

Samen met Roy en Maurits 300 gekeken. Je hebt vast de trailer al gezien, maar mocht je onder een rots geleefd hebben: de film gaat over koning Leonidas van Sparta, een Griekse militaristische staat. Xerxes van Persië eist van Leonidas dat hij Sparta onderwerpt aan de macht van zijn rijk. Leonidas weigert en een oorlog is onafwendbaar. Een bezoek aan het orakel is echter onheilspellend: Sparta verliest de oorlog als zij ten strijde trekt. Volgens de wetten van Sparta mag Leonidas zijn leger daarom niet inzetten. Daarom verzamelt hij een peloton van 300 lijfwachten die hem vergezellen tijdens een ‘middagwandeling’… naar het strand waar Xerxes’ leger aan zal komen.
Het plot stelde niet zoveel voor, het einde was mager en er zaten logische gaten in het verhaal waar je U tegen zegt… Maar de gevechten! Het geluid! Bij ons zit de subwoofer onder de bank, wat deze film zeker een extra dimensie geeft. In de bios moet het al helemaal een feest zijn geweest. Dus: niet teveel van verwachten, maar gewoon genieten van al die bruutheid en geweld. En daarna zeker de nieuwe South Park aflevering kijken, die de film ook nog even gepast disst.

What do you think?