9 April 2007

Meer paasweekend round-up

By In Uncategorized

Meer linkjes van het paasweekend! Ik hoop dat de veelvoud van YouTube schermpjes de laadtijden niet nog ondraaglijker maken…

Frank zit tegenwoordig (eindelijk) op YouTube en heeft meteen het beruchte Villa65 Vuur filmpje, waar ik het wel vaker over heb gehad, online gezet:

Sanne vertelde me al maanden geleden dat ik eens de muziek van Mika moest gaan luisteren, maar als je dat soort dingen vertelt terwijl ik dronken ben gebeurt er nooit zoveel… tegenwoordig heeft Mika een hit met z’n single Grace Kelly. Sowieso een leuk nummer, maar live met alleen een piano zoveel indrukwekkender:

Wat zou er gebeuren als je een wereldberoemde violist als een straatmuzikant bij de metro neerzet en hem laat spelen? Zouden mensen doorhebben dat ze het voorrecht hebben een genie te horen spelen? Zou het nog wat opleveren? De Washington Post heeft het uitgeprobeerd en het zegt niet veel goeds over ons cultuurbarbaren…

Je kent waarschijnlijk Amy Winehouse wel nu Rehab (linkje gaat naar een akoestische versie) een top40 hit is in Nederland… Paolo Nutini heeft weer een klein hitje gehad met These Streets (overigens een extreem lekker nummer, link weer akoestisch) maar hij doet in z’n livesets een leuke cover van Rehab (opname van z’n optreden in de Melkweg).

Children of Men vond ik een geweldige film. Eén van de indrukwekkendste dingen in de film zijn de oneindig lange takes… Op de Making Of leggen ze uit hoe ze dat gedaan hebben:

En last, als je echt niks te doen hebt met je tijd… dan bouw je toch een life-size R2-D2 replica met een stoom-motor?

2 Comments
  1. Thomas 9 April 2007

    Mika is sowieso een held. Z’n hele CD is lekker.

    Reply
  2. Marten 15 April 2007

    Supervet optreden op die piano!

    Reply

What do you think?