14 April 2007

Pod/vidcasts

By In Uncategorized

Luistert er iemand naar podcasts en videocasts? Ik heb een tijdje podcasts automatisch via iTunes op m’n Nano laten zetten en Democracy geïnstalleerd gehad, maar na mijn Vista installatie is dat er niet meer van gekomen… en ik mis het eigenlijk ook niet. Het probleem van ‘casts is dat ze van nature inefficiënt zijn; je kunt er niet doorheen scannen zoals dat bij een tekst gaat. Je moet 1-op-1 tijd besteden aan het luisteren. Ik ben van nature een speedreader, ik erger me er kapot aan als ik moet wachten op langzame sprekers of slecht edit-werk. Een voorbeeld zijn de vidcasts van Scoble, toch een van mijn favoriete bloggers maar gezegend met een werkelijke incompetentie op het gebied van video editing. Een vidcast van een vol uur is niet vreemd bij hem.

Toch ben ik benieuwd of ik iets waardevols aan het missen ben… gooi goede pod/vidcasts maar in de comments als je iets cools weet!

3 Comments
 1. Joram 16 April 2007

  Ik heb erg veel podcasts in m’n iTunes staan. Onmisbaar voor treinreizen naar waar dan ook, maar bovendien leuk voor het ontdekken van nieuwe muziek.

  Twee podcasts die ik eigenlijk heel veel luister zijn:
  – allereerst die van het online radiostation KX Radio. Een radiozender met bekende dj’s, maar dan format free (zowel hedendaags als stokoud van bekend tot vaag). Je ontdekt zo nog eens wat goede muziek!

  – ten tweede die van het radioprogramma Dr. Ska op Kink FM. Ska is toch wel m’n dingetje……..

  Het engie nadeel is dat ik de tijd er niet voor vind ze heel veel te luisteren, heb nu nog zo’n 80 ongeluisterde afleveringen staan van gemiddeld een anderhalf uur lang.

  Reply
 2. Thomas 16 April 2007

  Ik heb eens een middagje een search gedaan naar wat muziek podcast, momenteel heb ik er in staan:

  – ClubCardRadio_DJ_Mixes – http://clubcardradio.com
  – ClubCardRadio_Hotlist_Overview
  – FunkyFilthyDirty – http://www.myspace.com/lukashopwood
  – Nathan C’s HouseCast – http://www.nathanc.co.uk

  Reply
 3. Guy 16 April 2007

  Muziek podcasts heb ik eigenlijk nooit naar geluisterd, me ook nooit echt gerealiseerd dat die er waren. Ik downloade altijd de radio-talkshow variant 🙂 ik zal eens gaan luisteren.

  Reply

What do you think?