21 May 2007

Afvallen – 7 maanden

By In Uncategorized

Twee maanden geleden schreef ik dit op m’n blog over m’n verdere afvalplannen. Tot mijn spijt moet ik zeggen dat ik er nog niks van waargemaakt heb. Ik blijf redelijk stabiel rond de 60kg hangen, mijn algehele plaatje ziet er zo uit:

Het wordt er dus niet slechter op, maar ook niet beter. Mijn lichaamsvetpercentage is nog geen procent veranderd en ik ben nog niet consequent aan het sporten. Ik heb kort even geprobeerd te hardlopen maar dat ging mis toen m’n knie pijn begon te doen. Ik ga morgen in de herkansing, weer vanaf dag 1. Kijken of ik het dit keer wel ga halen.

Op 19 april ging het tweede half jaar in, dus ik heb nog ongeveer 5 maanden om dat doel van 14% te halen: 60kg blijven maar 7% vet inwisselen voor spieren. We gaan het nog een keer proberen.

4 Comments
 1. Thomas 21 May 2007

  heb je geen huisgenoot waarmee je samen kan lopen, kan je elkaar motiveren.

  Reply
 2. Joram 21 May 2007

  Lastig inderdaad, de eerste kilo’s afvallen is makkelijker, omdat het ook veel vocht is. Begin rustig met het hardlopen, hou het tempo niet te hoog (het beste zou je je hartslag kunnen meten, maar voordat je zo’n aanschaf doet…).

  Reply
 3. Guy 21 May 2007

  @Thomas: Nee, niet echt. Maar ik vind het ook niet erg om alleen te lopen en de motivatie was er wel, maar ik was erg bang m’n knie te verneuken (na 2 weken rennen had ik er nog anderhalve week last van). Deze keer toch maar netjes een beetje opwarmen/stretchen erbij doen.
  Motivatie heb ik wel nodig om naar de sportschool te gaan, dat doe ik niet zo snel.

  @Joram: Dat vocht eraf was vooral de eerste anderhalve maand goed te merken, toen ben ik van 70 naar 65 gedropt – zonder enige inspanning. Die andere 5 kilo moesten er netjes afgedieet worden…

  Reply
 4. Joram 21 May 2007

  Ben zelf ook aan het lopen en ben zelf toch niet zo’n fan van lopen in groepen, omdat er om in hetzelfde tempo te lopen bijna altijd iemand boven z’n grenzen loopt, of iemand zich juist te weinig belast.

  Stretchen voor én na! Alleen voor loopbanden naar een sportschool gaan lijkt mij verspilling van geld.

  Reply

What do you think?