8 May 2007

Ponoko

By In Uncategorized

Ik zag op LFSTYL een interessante post over een nieuw bedrijf dat in Beta is: Ponoko. In essentie is het een rapid prototyping bedrijf, maar dan met een webshop interface. Vergelijk het met t-shirt shops als spreadshirt: jij bedenkt een design, upload het naar de shop, zij maken het t-shirt en laten jou het vervolgens via hun webshop aan derden verkopen. Alleen in plaats van een t-shirt kun je het nu met, uh, alle andere soorten design. Ben heel benieuwd hoe dat precies gaat werken, maar ik denk dat de IO’rs hier wel een kick uit kunnen krijgen…

2 Comments
 1. Isa 9 May 2007

  Ik vind het vooral erg opmerkelijk. Dat ze prototypes bouwen, ok! Rapid prototyping is niets nieuws. Maar als ik het goed begrijp maken ze ook eindproducten die verkocht kunnen worden. En daar zet ik mijn vraagtekens bij: een prototype is heel wat anders dan een eindproduct. Dusseh: verkopen ze prototypes of maken ze geen prototypes, maar eindproducten?

  Reply
 2. Guy 9 May 2007

  Heb even gewiki’d en okeej, mss zijn ze geen rapid prototype toko – ik ken de term uit m’n INF tijd en daar betekent het meer ‘gewoon maken, we kijken wel wat het wordt’. Rapid prototyping betekent bij design blijkbaar de units die uit 3d printers enzo komen.
  Ik neem dus aan dat ze eindproducten maken (anders zie ik geen reden waarom je die shit zou willen verkopen)…

  Reply

What do you think?