4 May 2007

Round-up week 18

By In Uncategorized

Lalalala, wat heb ik deze week allemaal nog niet gepost? Round-up time.

De Pacemaker is een nieuw portable MP3 DJ systeem. 120GB interne schijf, crossfader en pitch/bend controls en het past zo in je binnenzak. Ik ben benieuwd, het ziet er sowieso uit als een leuk speeltje. (via)

Kijk je Heroes? Zo nee, waarom niet?!?! Ge-ni-ale serie. En de aflevering van deze week, #20 Five years gone, was echt extreem goed. Als in, een van de beste serie-afleveringen die ik sowieso ooit gezien heb. Ga kijken. Snel.

En nu we het toch over series hebben, vroeger (en dan heb ik het over vroeger voor mensen uit mijn tijd) ontvingen we nog de Engelse Sky Channel in Nederland. Dat was goed om 2 redenen: Fun Factory, een Telekids-achtige zaterdagochtend show, en de DJ Kat Show, een vergelijkbare show die dagelijks werd uitgezonden. Eén van de tekenfilms die ze uitzonden was Robotech… Wat een topserie. Ruimteschepen, vliegtuigen die robots worden, planeten en vernietiging en gevechten en ontploffingen en alles wat een jochie van 7 wil zien op TV. Ik ontdekte deze week dat deze serie eindelijk uitgebracht is op DVD!

Three Panel Soul is een nieuwe online comic, lekker cynisch en met een goede kwaliteit art. Onlangs had de schrijver het op z’n werk over zijn interesse in schietsport en het idee om daarvoor een .22 kaliber geweer (als in, een praktisch niet dodelijk wapen) te kopen, waarna hij op staande voet werd ontslagen omdat z’n collega’s bang voor hem waren geworden. Heel sarcastisch schrijft ie er een comic over, waarna… de politie bij hem voor de deur staat. Omdat ze hem verdenken terroristische intenties te hebben na het lezen van die comic. Euh. Goed gedaan?

Ratatouille is de nieuwe Pixar film, over een rat die het liefste een Franse chefkok zou zijn… Er staat een 9 minuten durende preview op YouTube:

(YouTube)

Dark Roasted Blend is de afgelopen maanden een van m’n favoriete time-wasters geworden. Ze verzamelen voor elke post zeldzame foto’s van een bepaald (bizar) onderwerp. De nieuwste gaat over Ekranoplans, een obscuur militair vliegtuig-experiment van de Soviet Unie. Het waren gigantische vliegtuigen (2 a 3 keer zo groot als een 747) die het ‘ground effect’ principe gebruiken om als een hovercraft boven de zee te zweven. Gave designs!

RohDesign heeft een set coole illustraties online gezet voor een kalender over koffie. Hmmmm… koffie.

In Beijing hebben ze het Shjingshan Amusement Park. Het komt mensen wel eens bekend voor… lijkt ergens op… heeft een beetje een gelijkenis met… hmmmmm. Het is gewoon een kopie van Disneyland! Maar in het oh zo copyright-negerende China is dat niet echt een probleem. Volgens hun is hun Mickey Mouse kloon namelijk geen muis maar ‘a cat with big ears’. (via)

Meer jeugdnostalgie: Johnny Five was de robotische hoofdrolspeler in de kinderfilm Shortcircuit. En onder het motto ‘van LEGO kun je alles maken’… (via)

En om af te sluiten: Een uitleg waar de betekenis van sommige kleuren vandaan komen. Wist je bijvoorbeeld dat vroeger baby-roze een jongenskleur en baby-blauw een meisjeskleur was? Roze was namelijk de zwakkere variant van rood, een sterke mannelijke kleur…

What do you think?