23 May 2007

Tweede HDR test

By In Uncategorized

Toen ik vanavond bij Asterion aankwam heb ik nog even wat foto’s genomen van de Pakkerij om HDR experimenten mee uit te voeren. Ik ben nu niet geheel in nuchtere toestand dus dit zal niet de beste HDR ooit zijn (daarnaast heb ik nog een hele hoop pogingen in RAW gedaan die ik nu niet kan verwerken), maar alsnog is dit een aardige foto van de Pakkerij:

Update: Ik heb de HDR nu ook even door PTLens heen gehaald om te kijken of het daar beter van zou worden. Het ziet er allemaal nu wel wat rechter uit, zie onderste twee foto’s!

HDR test Pakkerij, origineel
HDR test 3, origineel

HDR test Pakkerij, HDR tonemapped
HDR test 3, HDR tonemapped

HDR test Pakkerij, HDR tonemapped en PTLens undistorted
HDR test 3, HDR undistorted

HDR test Pakkerij, HDR tonemapped en PTLens undistorted and perspectived
HDR test 3, HDR undistorted 2

6 Comments
 1. Thomas 24 May 2007

  De kleuren zijn zo best mooi geworden maar ik vind de lucht vrij lelijk, ik zou daar de oude lucht in terug blenden. Overigens heb ik het idee dat je het perspectief iets te ver doorhebt geslagen, ik heb het gevoel dat er iets niet klopt.

  Reply
 2. Guy 24 May 2007

  Ow, ik vind de blauwe lucht juist mooier dan de pikzwarte… nu is het net alsof je in de late zonsondergang zit, ipv nacht.

  Ja, het perspectief is niet helemaal goed – de rechterkant staat 90 graden loodrecht, maar er is ook nog een beetje horizontaal perspectief of rotatie ofzo, want de lantaarnpaal links bv staat nog steeds schuin. Maar ziet er wel beter uit dan de originele foto.

  Reply
 3. Wouter 24 May 2007

  Is nice…

  linkje naar HDR howto?

  Welke lens zat erop?

  Reply
 4. Guy 24 May 2007

  Op basis van deze tutorial, gemaakt met Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM lens. IS stond overigens uit, hij stond op een statief.

  Reply
 5. Evan 24 May 2007

  Op hoeveel mm is de foto genomen? Zoals Thomas al zei klopt er iets niet aan het perspectief. In de groothoekstand, zeg 17mm tot pakweg 35mm, krijg je een licht fish-eye effect, wat vrij lastig is om goed/natuurgetrouw te corrigeren.

  Reply
 6. Guy 24 May 2007

  Zo wide mogelijk (17mm), fisheye zie je ook goed in de 1ste HDR shot. In de 2de HDR shot heb ik het fisheye effect al laten auto corrigeren door PTLens (op basis van database calibratie gegevens van camera en lens). Dat kun je het beste zien aan de stoeprand; die is in de 1ste foto wat bol en in de 2de strak en recht. In de 3de HDR heb ik met de hand nog perspectief gedaan.

  Reply

What do you think?