4 June 2007

ROWE en The 4-hour workweek

By In Uncategorized

Op Lifehack stond een stuk over ROWE: ‘Results Only Work Environment’. Het is een managementstijl waarin de resultaten van je werk belangrijk zijn, niet het aantal uren dat je besteed hebt. Ze linken in het stuk naar een artikel van de NY Times, genaamd ‘Time Wasted? Perhaps It’s Well Spent’. Over een case bij het hoofdkwartier van Best Buy in Amerika:

There workers can come in at four or leave at noon, or head for the movies in the middle of the day, or not even show up at all. It’s the work that matters, not the method. And, not incidentally, both output and job satisfaction have jumped wherever ROWE is tried.

Toevallig ben ik net begonnen aan een audioboek van Timothy Ferriss, ‘The 4-hour workweek’, dat over ongeveer hetzelfde concept gaat: waarom zou je ooit werkweken van 70 uur moeten maken om rijk en ongelukkig te worden? Reken uit hoeveel geld je nodig hebt om een levensstijl te betalen waarvan je gelukkig wordt, reken uit wat voor projecten je zou moeten afmaken om dat te behalen en zorg ervoor dat je die in de minimum van tijd haalt – zodat je een maximum van tijd hebt om te genieten van jouw gewenste levensstijl. Heb nu het eerste hoofdstuk gehad, ben erg benieuwd naar de rest.

What do you think?