18 August 2007

Transformers film

By In Tekst

Okee, dat was een teleurstelling. Gave CGI, best wel coole gevechtscenes, maar… wat de fuck was dat voor plot? En waarom, waarom, waarom moest er een ‘grappige’ dikke neger in? Films worden niet beter van grappige dikke negers, in fact, de wereld wordt niet beter van grappige dikke negers. Voornamelijk omdat ze bijna nooit grappig zijn.

Bah. Weer een jeugdherinnering aan gort geholpen.

7 Comments
 1. Steve 19 August 2007

  Ik denk dat meer mensen kunnen lachen om een grappige dikke neger dan dat ze plezier aan jouw blog beleven… Maar goed, succes verder!

  Reply
 2. Guy 20 August 2007

  Wow. Dat was nou echt nuttig commentaar.

  Reply
 3. Rik 20 August 2007

  En zo dapper ook, om geen adres achter te laten…

  Ik heb er ook wel eens last van, mensen die het beter weten, als iemand anders zijn mening geeft. Laatst iemand die heel moeilijk ging doen omdat vond dat de indianenstam waar ik gelogeerd heb in het tropische regenwoud ‘sober’ leefde. Kreeg ik als commentaar: “Indianen leven niet sober, denk eens na”

  tja wat moet je er mee…

  Reply
 4. Mike 20 August 2007

  Er moeten mij enkele dingen van het hart:
  Ten eerste is de correcte wijze van schrijven “gevechtsscenes” en niet “gevechtscenes”. Dus als Nederlands niet je sterkste kant is, is mijn bescheiden advies om er geen weblog op na te houden, althans niet in het Nederlands.

  Ten tweede: Ik weet dat de Van Dale ook niet supercorrect over negers schrijft: “1 persoon behorend tot één van de zwarte rassen uit Afrika => nikker, roetmop”,
  maar jullie zouden toch beter moeten weten. Het Meldpunt Discriminatie is er immers niet voor niets (www.meldpunt.nl).

  Ten derde: ‘grappige’, dikke negers leven niet sober, denk eens na!

  Vriendelijke groet!

  Reply
 5. Guy 20 August 2007

  Ik zie niet in hoe bovenstaande tekst discriminerend zou zijn. Val je nu over het gebruik van het woord ‘neger’? Of over het feit dat ik het gebruik van het standaardkarakter ‘grappige dikke neger’ in films hekel?

  Reply
 6. Mike 20 August 2007

  Nou het is natuurlijk niet de bedoeling dat je mensen gaat aanwijzen op hun ras… Je kan het toch ook anders verwoorden? Laten we niet teveel met cliché’s gaan werken wat dat betreft…

  Reply
 7. Guy 20 August 2007

  Maar, dat is juist het punt. Het is juist zo’n cliché – de dikke neger die domme dingen doet, die je dus uit kunt lachen, zo’n standaardkarakter wat echt helemaal niks positiefs bij een film brengt. Ik heb het misschien vrij verre van subtiel gebracht (hoewel ik het serieus meen: ik kan me de laatste film niet herinneren waarin die cliche gebruikt werd die ik wel leuk vond), maar ik zou toch eerder willen stellen dat de manier waarop negers in Tranformers werden neergezet discriminerender is dan alles wat ik hierboven gezegd heb.

  Reply

What do you think?