17 September 2007

Mio 269 gepimpt

By In Uncategorized

Mijn Mio 269 navigatiesysteem was een beetje verouderd, ontdekten we afgelopen vakantie in Italië. Wegen die niet meer bestonden en kruispunten die rotondes waren geworden… Het ging wel, maar niet van harte. Daarom toch maar Miomap 3.2 geïnstalleerd, met kaarten uit 2007 – toch wat recenter dan begin 2005. Worden we hopelijk ook niet meer 3x over een niet-bestaande Autobahn heen gestuurd.

Enige nadeel: een af-schu-we-lijke instructiestem. De stem uit versie 2 was prima, maar de nieuwe klonk als een foute kruising tussen een Duitser en een Turk. Geef er maar je eigen invulling aan. Een beetje googlen en ik kwam al twee andere standaardstemmen tegen die prima werkten: Tom en Kitty. Maar na nog wat verder graven bleek de Mio gebruikers-scene lekker te klussen, ze hadden de ouwe stem uit versie 2 omgebouwd tot hij ook prima werkte in 3.2 – die stem was ik toch al gewend. Nog een beetje verder kijkend op hun forum ontdekte ik ook de nieuwste kaart van Nederland (datum 30 juli 2007, das best aardig) en informatie over hoe je de flitspaal-locaties kon opslaan in de Mio. Ka-ching! Ik was bang dat ik binnenkort misschien al een nieuwe nav zou moeten kopen, maar op deze manier kan m’n Mio nog wel een paar jaar mee. Thanks, Mioforum. Dat bespaart me weer een hoop geld.

What do you think?