26 September 2007

Xbox Media Center

By In Uncategorized

Na het lezen van een post op Lifehacker over Xbox Media Center heb ik een ouwe Xbox op eBay gekocht en op de campus laten softmodden. Wow. Na één dag ben ik helemaal om.

Na het installeren van XBMC op je oude Xbox heb je niet alleen een spelcomputer, maar ook een woonkamer media systeem. Plug hem in je TV en je netwerk, start hem op en voila… hij kan elk videobestand op een PC in je huis afspelen op de TV. Probleemloos, zonder te moeten zoeken naar obscure codecs of ondertitels werkende te krijgen of ander moeilijk gedoe… dit is de ultieme plug & play setup. Zelfs als je een film hebt gedownload die nog in 50 losse RAR bestanden staat doet ie niet moeilijk, hij speelt gewoon af alsof het bestand al uitgepakt is. Klaar met je videootjes? Dan werkt ie ook als muziekbibliotheek. En alles zonder grote kasten waar dure onderdelen in moeten en geen huisnerd meer nodig die een lawaaiige woonkamer PC moet onderhouden: dit is gewoon neerzetten en vergeten.

Voor 50 euro een Xbox op marktplaats kopen, voor 20 euro laten modden, dus in totaal 70 euro voor een media systeem dat elke week geupdate wordt en veel, veel meer kan dan die kant-en-klare oplossingen van Philips, Samsung, etc. Lijkt me geen moeilijke keuze.

Update: XBMC blijkt deels gemaakt te worden door hetzelfde team als MediaPortal, wat ik ook al een geweldig stuk code vind… vond de interface ook al zo op elkaar lijken!

What do you think?