10 October 2007

harman/kardon HK6500

By In Uncategorized

Vandaag, na een uurtje luisteren en moeilijk overwegen, een versterker uitgekozen voor bij m’n DM7s. Ik was aan het beslissen tussen een Yamaha A700 (jaren ’80 zwaar stuk metaal, 2x100w met klasse A schakeling) en een harman/kardon HK6500 (jaren ’90 iets minder zwaar stuk metaal, 2x70w) in de woonkamer van Jan, een aardige kerel in Delden – die ietsje teveel audio-apparatuur in z’n huis had staan. En ergens anders ook nog een opslaghok vol. Impressive…

Uiteindelijk is het de HK6500 geworden. Ietsje minder vermogen (hoewel dat niet veel hoeft te zeggen) en geen klasse A schakeling, maar het geluid was mooier… kan niet echt uitleggen wat het was, maar het voelde gewoon beter aan bij de HK dan bij de Yamaha.

HK6500

Jammergenoeg heb ik ‘m nog niet op m’n eigen DM7s gehoord, omdat ze het niet doen. Grrrr… Bij aansluiten en nadere inspectie bleken een paar zekeringen toch echt door te zijn, waardoor er verrekt weinig geluid uit de units kwamen. Morgen zo opgelost, maar wel even een bummer – had de DM7s toch graag vanavond gehoord!

Update: Het vervangen van de zekeringen was nog even wat gedoe (ze maakten binnen niet helemaal contact meer, waardoor de tweeters het niet deden) maar na wat gepruts doen ze het nu prima! Ze hebben wel ruim tien jaar stil gestaan, dus ze moeten weer even rustig tot leven gebracht worden, maar het geluid klinkt nu nog prima. De harman/kardon is wel duidelijk wat underpowered voor de boxen, maar de volumes die ik bereik om dat te horen zijn ook absoluut niet geschikt voor in een studentenhuis – een nieuwe versterker kan nog wel even wachten totdat ik op mezelf woon.

Update 2: Mocht je behoefte hebben aan de user en tech manual, die heb ik nu hier online gezet.

5 Comments
 1. P 12 March 2008

  Hallo,

  Ik heb gister deze versterker gekocht en ben er op zich wel tevreden over, maar vind dat het wanneer je hem ook maar enigszins hard zet de boksen al gaan kraken :S. Ik heb 2x Jamo 75 Watt eraan hangen. Wat voor boxen gebruik jij?

  Reply
 2. Guy 12 March 2008

  Setje Bowers & Wilkins DM7 mk1’s. Ze kraken bij mij pas als ik ‘m op 2/3de a 3/4de van de volume draaiknop zet, en bij dat volume kan ik zelf niet meer in m’n kamer zitten.

  Reply
 3. Paul Mulder 28 August 2008

  Hallo,

  Ben sinds kort in het bezit van een Harman Kardon 6500 en een set Kef boxen type 104 AB van ca 38 jaar!!!! oud.

  Dit is een goede combinatie en het geluid is zeer goed.
  Zelfs langspeelplaten klinken geweldig, soms beter dan cd.
  Ook bij ver opendraaien van de volumeknop blijft de boel zuiver klinken.

  Ben erg tevreden, en dat voor 300 euri totaal!!!

  Reply
 4. Frank 8 October 2008

  Ik heb sinds kort ook een HK6500.
  Heerlijke versterker is het, helemaal als je hem gekregen hebt.
  Zelf had ik nog Mission 761i Speakers 25~100 watt die het nu echt prima doen op deze versterker.

  Ik ging met google op zoek naar een manual van de HK6500 en dit artikel was de bovenste link 🙂 Bedankt voor de manuals!

  Veel plezier iedereen met deze versterker!

  Reply
 5. Steeph 1 January 2009

  Heb deze versterker al sinds 1990, samen met Infinity Studio Reference speakers.
  Blijf niet uitgekeken op deze amp.
  Het is een verstreker die veel wattage geeft en dus ook speakers nodig die veel aankunnen.
  Ik kan de verstreker goed open zetten zonder enige vervorming van de set. Woonkamer onderdelen en of keukengerei daargelaten. (Resonantie van die dingen blijf je soms houden). ;~)
  In de USA heeft men grote kamers en die worden gevuld met zware versterkers en speakers.
  Dus wil je lang van je set genieten hang er wat zwaardere speakers aan. HK en Infinity van weleer was en is samen een goede match.
  Ook met een zacht / rustig geluidsniveau doet deze amp het super goed.
  Ik had de Infinity’s eerder dan de HK en heb toen heel wat amp’s beluisterd samen met m’n Infinity’s, ook diverse Yamaha’ echter de HK6500 was het uiteindelijk geworden. :~)

  Een ieder die er een heeft veel luister plezier.

  Reply

What do you think?