6 November 2007

Asterion logo vectorbestand

By In Uncategorized

In m’n bestuursjaar heb ik een vector versie van het Asterion logo gemaakt. Die versie mistte veel details en was niet netjes afgewerkt, maar op zich prima bruikbaar door het SB en bestuur. Toch wou ik daar nog een keer een goede versie van maken. Gisteren ontdekte ik de online Vectormagic tracer. Deze belooft veel beter te zijn dan de Corel en Adobe tracers. Een experiment hiermee was natuurlijk prima te combineren met het afmaken van het Asterion logo.

Het resultaat van 2 uurtjes werk:

Origineel
Asterion Oud

Oude (CorelTrace) versie
Asterion Corel

Nieuwe versie
Asterion Nieuw

De ruwe output van Vectormagic was van veel betere kwaliteit dan CorelTrace, maar nog steeds niet perfect. Daarom zijn met de hand wat missende witte details toegevoegd, de wereldbol rond gemaakt en de tekst vervangen. Desondanks is Vectormagic zeker een aanrader: zeer gebruikersvriendelijke interface, degelijke kwaliteit van de vectorbestanden en omdat het een online tool is de mogelijkheid om ‘m overal te gebruiken.

3 Comments
 1. Sjors 9 November 2007

  Vectorizen is een kunst, en geen kwestie van 1 tool en klaar is kees, uh guy.

  Reply
 2. Guy 10 November 2007

  Vectorizen kan een kunst zijn, maar dan moet je wel iets indrukwekkenders gaan doen dan een zwart/wit logo omzetten. Voor zoiets relatief simpels is een trace met wat clean-up wel genoeg, lijkt mij.

  Reply
 3. Evan 24 February 2008

  Aargh, voor deze vectorservice moet ook ineens betaald worden:S Vóór 5 maart maar even genoeg veschillende accounts aanmaken en van de gratis credits gebruik maken;)

  Reply

What do you think?