11 November 2007

Flock en Songbird

By In Uncategorized

Firefox, iedereen’s favoriete browser (en zo niet, waarom ben je in godsnaam nog niet overgestapt?), heeft twee heel interessante afleidingen: Flock en Songbird. Flock is een social web browser, dus eigenlijk Firefox met ingebouwde functies om je blog, Flickr, del.icio.us etc accounts aan te sturen. De eerste versies waren in mijn ogen niet zo heel interessant, maar de officiële versie 1.0 is sinds vandaag uit. Ik zal ‘m deze week installeren en testen, ik ben erg benieuwd of deze versie het uiteindelijk van de komende Firefox 3.0 kan winnen.

Songbird is een media library programma, vergelijkbaar met iTunes of de media library van Winamp. Songbird gaat echter nog wat stappen verder door een (op Firefox gebaseerde) browser toe te voegen die zeer adequaat kan omgaan met mp3s en podcasts. Surf naar een blog die veel linkt naar mp3s en Songbird geeft je automatisch de mogelijkheid deze te streamen of ze direct naar je library te kopiëren. Vanwege mijn iPod en extensieve iTunes library heb ik mijn primaire PC nog niet omgezet naar Songbird, maar mijn laptop draait al een tijdje op versie 0.3 en ik ben erg tevreden over de interface. De moeite waard om te proberen, vooral als je veel nieuwe en onbekende mp3s luistert via sites als Blogothèque.

2 Comments
 1. Rik 11 November 2007

  misschien een klein beetje offtopic, maar ik vind Firefox toch wel grote nadelen hebben. Het werkt natuurlijk een stuk sneller dan IE (wie heeft er bedacht dat je niet je url kunt intypen zolang IE aan het laden is) Maar toch, zo kan het in Firefox zijn dat in bepaalde formulieren de copy/paste niet meer werkt en je pijltjes toetsen niets meer doen als je ergens wat aan het typen bent. Dit heb je bij dezelfde webpagina’s niet in IE. En natuurlijk zijn er ook bepaalde websites die het gewoon niet doen in Firefox.

  Irritant is dus wel dat je altijd IE paraat moet hebben staan als je met Firefox browst.

  Overigens vind ik foxytunes echt een koningen add-on voor Firefox. In je statusbalk staat alles over de muziek die je op dat moment luistert en je kunt deze ook gewoon bedienen. Heel simpel, klein en handig!

  Reply
 2. Guy 11 November 2007

  @Rik: Ook in recente versies? Ik heb namelijk het formulieren probleem en het pijltjestoetsen probleem beide nog niet eerder meegemaakt. Voor websites die het niet doen in FF (al zijn dat er tegenwoordig niet zo heel veel meer, niet die ik nodig heb iig) gebruik ik IEView Lite, die een ‘open in IE’ rechterklik optie geeft, of IETab, die een tab naar keuze de IE engine ipv Gecko laat laden. IEView helpt ook erg goed bij het gebruik van campusnet, overigens.

  En Foxytunes regeert inderdaad!

  Reply

What do you think?