11 November 2007

Il Barbiere di Siviglia

By In Uncategorized

Het Metropolitan Opera in New York is een van de bekendste operahuizen in de wereld. Een voorstelling daar zien stond semi op het to-do lijstje, maar de laatste keer dat ik in NY was is ondertussen 7 jaar geleden. Een maand geleden zag ik op de blog van Buzzer dat het Metropolitan bezig is met een nieuw project. Vanwege hun vergrijzende publiek zijn ze bezig met een innovatieve slag om techniek in te zitten en zo weer mensen te bereiken: via satellietverbindingen worden HD opnames van voorstellingen live naar bioscopen over de hele wereld gebeamed. In Nederland doet Pathé mee.

Leuk nieuws, ik had het al naar de mensen met wie ik regelmatig theaters bezoek gemailed, maar verder geen initiatief ondernomen. Tot ik de vraag van Buzzer kreeg of ik mee wou doen aan een test campagne, waarbij eerdere voorstellingen opnieuw vertoond werden. Ja hoor! Morgen ga ik dus naar de Cinemec in Ede om daar gratis Il Barbiere di Siviglia te zien. Ik denk niet dat het een tripje naar het theater in NY kan vervangen, maar voor een arme student is het vast een prima manier om een mooie voorstelling te zien. Ik post een recensie als ik terug ben!

1 Comment
  1. […] dag… om 9 uur ’s ochtends zaten we in de auto richting Ede, naar de CineMec om daar gratis naar Il Barbiere di Siviglia te gaan. Gelukkig was het rustig op de weg en waren we ruim op tijd […]

    Reply

What do you think?