4 December 2007

1 jaar op Physicsdiet

By In Uncategorized

In oktober 2006 begon ik met dieten. Begin december ontdekte ik Physicsdiet, een site waar je je gewicht kunt bijhouden en daarmee automatisch verschillende gemiddeldes en grafieken voor je worden berekend. Dat het me überhaupt gelukt is om zoveel kilo te verliezen komt voor een groot deel door deze site: de positieve gevoelens die je krijgt van de lijn naar beneden zien gaan en de waarschuwing die je krijgt als het opeens de verkeerde kant op gaat zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft.

Een jaar m’n gewicht bijhouden ziet er zo uit:

Het grappige is dat je ook direct dingen kunt aflezen uit de grafiek: de eerste drempel aan het begin van de grafiek is kerstvakantie 2006, waar ik veels te veel gegeten heb. De tweede (tussen januari en april 2007) is de wintersport, toen ik m’n arm brak en daardoor niks anders kon dan op een stoel zitten. Vanaf mei zat ik rond de 60kg, wat mijn doel was, en slingerde ik op en neer rond dat gewicht. En toen ging ik op zomervakantie… en moest er weer wat gewicht af. Nu ben ik wat onder het doel doorgeschoten, maar ik hoop dat binnenkort te compenseren door meer te sporten en wat spieren op te bouwen.

What do you think?