29 December 2007

Veters rijgen

By In Tekst

Twee weken geleden linkte ik al naar de secure knot van Ian’s Shoelace Site. Vannacht kon ik niet slapen, dus heb ik maar wat van de andere lessen op Ian’s site in de praktijk gebracht: veters van m’n schoenen omgerijgd zodat er andere patroontjes ontstaan dan normaal. Neurotisch gedrag ten top, maar het kan er best vet uit zien:

schoen2.jpg
Op m’n Van Liers (ai, die had ik wel even mogen poetsen) een Straight Fashion rijg gedaan. Nette horizontale lijnen zonder dat je eronder diagonalen ziet. Erg mooi op een nette schoen en sowieso veel beter dan de Shoe Shop die er al jaren in zat.

schoen1.jpg
M’n Dieseltjes (die er niet uit zien alsof ze nog schoon te krijgen zijn) hebben een Double Back rijg gekregen. Leuk en anders, maar blijkt vrij vervelend in gebruik: wat normaal de ‘onderkant’ is, van waaraf je een schoen gewoonlijk strak trekt, zit nu bovenaan de schoen…

schoen3.jpg
Toch wel het vetst, op m’n Paul Smiths een Lattice rijg gedaan. Door de contrasterende veters valt het erg op.

Ik heb ook nog geprobeerd ergens een Roman in XIX vorm te doen, maar dat werkt alleen met een specifiek aantal gaatjes in de schoen…

1 Comment
  1. Alex 26 July 2010

    mooie nette schoenen… Wil wel een paar van die paul smiths..

    geinige site over veters :

    http://veters-strikken.mmavida.com/

    Reply

What do you think?